Imi plac serialele americane. Te manipuleaza si sunt intodeauna political correct. Pe de alta parte imi plac si multi actori americani. In fruntea listei ar fi Kevin Spacey. L-am descoperit in " Suspecti de serviciu" si de atunci nu ma mai pot desparti de el. Imi place pur si simplu. Cu aceste doua iubiri nu puteam sa nu urmaresc serialul " House of Cards" care acum a ajuns la seria 2 episodul 13.
Va las pe voi sa descopertiti serialul si eventual sa il apreciati asa cum il apreciez si eu.
Este vorba despre politica si politicieni. Actual, fascinant, acid si surprinzator!
Si acum cateva zile am vazut un interviu cu Kevin Spacey despre sezonul al doilea al serialului.
Intrebat de moderator daca a avut pe cineva ca model, a recunoscut ca a petrecut cate 48 de ore si cu liderul democrat din senat si cu cel republican. A fost o umbra a omului politic.
Si ce a constatat: Politicienii sunt niste actori foarte prosti.
A reusit sa identifice doua tipuri de politicieni : Cei care mint si stiu ca mint si cei care mint si nu isi dau seama ca mint.
La un moment dat a avut parte de un experiment al liderului republican. A pus mana pe telefon si si-a chemat secretara. I-a spus doar atat : Sunt foarte suparat, cred ca unul de-al nostru ne tradeaza. Dupa nici 15 minute au inceput sa curga telefoanele din partea diversilor colegi de partid pentru a-si arata sustinerea si loialitatea.
A mai spus ca nu a observat diferente doctrinare la nivelul politicienilor de rand si nici nu a putut sa-si dea seama in ce cred ei de fapt.
Cred ca interviul a fost edificator.
Urmaresc cu mare interes campania de interzicere a Facebook si Youtube in Turcia. La fel si turcii de rand se ocupa mai putin cu uitatul la Suleyman Magnificul si cauta pe Youtube noi inregistrari cu premierul lor in diverse scandaluri de coruptie. Zeci de minute de inregistrari cu afaceri de sute de milioane de dolari. Cred ca va urma o vara fierbinte pentru Erdogan.
Pentru conaționalii mei vreau sa le spun ca politica este peste tot la fel. CORUPTIE, FURT DIN BANUL PUBLIC si mai ales TENTATIA DE A INCALCA LEGEA!
Si culmea ca aceste "valori" sunt testate de pe vremea Senatului Roman. De pe vremea lui Cezar.
V-ati pus vreodată intrebarea de ce a disparut Republica Romana si cum de Octavian Augustus a devenit primul imparat.
Din cauza politicii din Senat si a politicenilor.
A fost nevoie de o schimbare fundamentala de sistem pentru ca Roma sa nu se autodistruga.
Oare spre asta ne indreptam si noi???
Republica si-a mai demonstrat o data vulnerabilitatea.
Adevarul este ca pe atunci nu exista o separatie a puterilor in stat. Ceea ce este un mare pas inainte.
Si daca intr-o tara cele 3 puteri sunt complet independente, mature si responsabile atunci pericolul este mult mai mic.
Asta se pare ca am invatat totusi in 2000 de ani. Cu punerea in practica stam mai prost.
Visez si eu la o zi in care in Romania in topul increderii sa nu mai fie Armata (sursa de regim militar si lovitura de stat), Biserica (in fond un element antidemocratic), Serviciile Secrete ( sa ma mai explic???), ci doar Justitia , Parlamentul si Guvernul. Si daca se poate sa aiba aceleasi procente de incredere. Adica cele 3 puteri sanatoase si curate ale unei democratii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu