Totalul afișărilor de pagină

joi, 9 iunie 2011

A doua descalecare a lui Voda!

Tara era pustiita, prost administrata, cu PIB-ul mic, cu multe judete si cu prea multi jupani care se credeau independenti.
Asa ca VODA se hotara sa intre in istorie mai ceva decat Carol I. Va da o noua fata tarii cu o privire fixa si luminoasa spre viitor, generatiile viitoare vor invata din cartile de istorie cum a salvat el Romania si  pe prea frumoasa Elena.
Asa ca a descalecat ieri la guvern cu jalba in protap si i-a urechat pe neperformanti si i-a aratat cu degetul pe ceilalti. Curata ora de dirigentie. Ba ca fondul de rulment e prea mic, ba ca nu s-au strans ziare, borcane si flori de tei destule, ba ca se chiuleste prea mult, ba ca nu se absoarbe prea mult. Era sa-i lase pe toti corijenti si pe cateva chiar repetenti. Dar ii mai iarta pana pe 30. Se vor deschide tonomatele cu breaking news si vor avea burtiera galbena non-stop pe tema remanierii. Parol!
Cum va spuneam tara era pustiita si boierii locului in cardasie cu cei maghiari vroiau o alta tara. Mai buna de muls si cu bugete mai mari si cu proiecte mai mari.
Intrebare :
Ce se prefera : 10% ...din 100.000.000 euro sau ....din 500.000.000 euro?
Cam asta inteleg eu din 8 judete conduse de cnezi si voievozi, toti cu palosul gros si degraba varsator de sange dar si aducatori de voturi.
Si armata de bugetari ce va face. Reconversie? Pai ce stiu ei sa faca cu mana stanga? Si cu cosul de gunoi? Si cu plicul? Saracii.
In teorie totul e Ok.
Proiecte mai mari, absorbtie mai eficienta, aparat administrativ mai mic, costuri mai reduse, descentralizare mai mare.
Dar ma intreb si eu: CU CINE?
Tot cu EI? Adica daca la scara mica au esuat cum vor performa la scara marita (ca la reclama cu HD : de cinci ori mai puternic).
Adica "se vrea" judete HD (nu tovarasi, nu e Hunedoara ci high definition!). Am inteles. Era dpi prea mic si de aia era neperformant.
AAAAAAAAAAAAAAA!
Premierul se va numi PIXEL. Si va fi si mai mic (daca se poate).

Lasand gluma la o parte sper din tot sufletul ca aceasta masura sa duca la modernizarea Romaniei si nu la boierizarea ei. La fel si pentru Bucuresti.
Dar tare ma tem de talentul romanesc de a transforma orice idee buna intr-una si mai profitabila.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu