Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 11 aprilie 2015

11 septembrie 2001 sau 9/11 !

Întotdeauna ma fascineaza semnificatia lucrurilor. Si recunosc ca incerc sa gasesc semnificatii acolo unde ele poate nu exista. Pentru ca am impresia ca nimic nu este intamplator pe lumea asta. De aproape 14 ani ma gandesc de ce oare tocmai intr-o zi de 11 septembrie (care este si ziua mea de nastere) s-au intamplat atentatele de la New York din 2001.
Si cred ca am gasit raspunsul.
Sa incepem cu denumirea orasului New York= Big Apple. Sa continuam cu ceea ce insemna el in perceptia lumii in perioada atacului din 2001. Wall Street si NYSE (bursa de la NY) reprezentau sufletul finantei mondiale. Iar World Trade Center reprezentau turnurile care aparau cetatea  finantei mondiale. Dupa unii aceasta cetate ar fi fost sursa relelor din finantele mondiale. Nici nu stiu ce sa mai zic tinand cont de faptul ca de aici a plecat CRIZA SUBPRIME din perioada 2007-2008. Sa nu mai vorbim de Lehman Brothers Inc.
Acum sa facem un salt in timp si sa ajungem in anul 1683. Mai exact la portile Vienei. Apropo! Viena era denumita in epoca Marul de Aur = Golden Apple! Viena era poarta de acces spre ROMA (Vatican) si intreaga Europa de Vest. Cine stpanea Viena putea stapani intreaga Europa.
Si cine stapanea Viena? Era capitala Sfantului Imperiu Roman (de natiune germana) unde isi avea resedinta imparatul Leopold I Habsburg.
Si cine era la portile Vienei din 1529? Imperiul Otoman. Atunci in 1683 se afla la al doilea asalt de cucerire a Vienei si implicit a tranformarii fiecarei biserici din oras in moschee.
Sultanul Mehmed al IV-lea a incredintat conducerea armatei de 300.000 de soldati lui Kara Mustafa care ii promisese ca va transforma si biserica Sf. Petru din Roma (Vatican ) in moschee, dupa ce va cucerii Viena.
Si asa ajungem la ziua de 11 septembrie 1683 ziua atacului decisiv al armatei otomane asupra Vienei. Ziua in care visul musulman ca flamura verde sa fâlfâie in Viena si mai tarziu de adaugare de minarete Basilicii Sf. Petru s-a naruit. Acolo s-a rupt firul expansiunii musulmane in lumea occidentala.
Daca cineva ar fi vrut sa reinoade acel fir, ziua de 11 septembrie ar fi fost ziua logica de reluare a luptei.
Si asta nu este totul.
Strategia de lupta a otomanilor a fost saparea de tuneluri pana sub turnurile de aparare a Vienei si de amplasare de explozibil sub fundatie, asa incat la detonare turnurile sa se prabuseasca.
Asta a fost soarta turnului Löwelbastei (bastionul Leului) care avea o bresa de 10 metri latime, fiind daramat partial.
Oastea otomana este invinsa de atacul genial al lui Jan Sobieski si fuge in deruta.
Pe 25 decembrie 1683 Kara Mustafa este stragulat cu o esarfa de matase (rezervata uciderii sultanilor de obicei) si capul lui este adus pe o tava de argint sultanului.
Asa se incheie amenintarea musulmana in Europa. In 11 septembrie 1683 a fost momentul de cotitura in istoria Europei. Din acel moment amenintarea transformarii Europei in califat (pasalac) a disparut.
Cel putin pana acum.
Nu am putut sa nu remarc o serie de coincidente care pe mine personal m-au facut sa vad lucrurile intr-o alta lumina.
Inchei cu mentionarea participarii si romanilor ( moldoveni si munteni 12.000 de soldati) la asediul Vienei sub conducerea lui Serban Cantacuzino si Gheorghe Duca.
Pricipele muntean ( Serban Cantacuzino) a fost spionul ideal al coalitiei crestine si dupa lupta a primit titlul de CONTE AL SFATULUI IMPERIU ROMAN. In schimb domnul moldovean Gheorghe Duca a fost inlaturat de pe tron de catre Jan Sobieski.
In fata cortului domnitorului Serban Cantacuzino a fost ridicata o cruce de stejar inalta de 5 metri in inima taberei otomane.
Inscriptia de pe cruce
NOS DEI GRATIA SERVANUS CANTHACUZENUS VALACHIAE TRANSALPINAE PRINCEPS EIUSDEMQUE PERPETUUS HÆRES AC DOMINUS § EREXIMUS CRUCEM HANC IN LOCO QUAVIS DIE DEVOTIONE POPULI ET SACRO HONORATIO IN PERPETUAM SUI SUORUMQUE MEMORIAM TEMPORE OBSIDIONIS MAHOMETANAE VEZIRIO KARA MUSTAPFA BASSA VIENNENSIS INFERIORIS AUSTRIAE MENSE SEPTEMB DIE I. ANNO 1683
VIATOR
MEMENTO MORI
Sau
Noi, Șerban Cantacuzino, din mila lui Dumnezeu principe al Valahiei Transalpine, domn și singur stăpân al ei etc. am ridicat această cruce în locul sfânt la care poporul se poate închina în orice zi, cinstit întru veșnică memorie a sa și a lor săi, în timpul asediului Vienei din Austria Inferioară de către mahomedanii conduși de vizirul Kara-Mustafa Pașa, 1 septembrie 1683.
Călătorule,
adu-ți aminte de moarte!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu