Totalul afișărilor de pagină

luni, 28 martie 2011

Eu nu strivesc corola de minuni "politice" a lumii

E bine ca exista Wikileaks?
Ne ajuta sa vedem noroiul din viata noastra prin ochii altora?
Putem oare sa mai schimbam ceva?
Pai DA.
Am aflat si eu mai de mult ca Mos Craciun de la serbari nu e tocmai Mosul.
Si normal ca toata lumea isi doreste un Mos puternic, moral, plin de cadouri, mirosind placut (eventual nu a whiskey) cu o vorba buna si solutii la toate intrebarile.
Am cunoscut un Mos cam prea rosu in esenta lui. Era tare darnic la cadouri. De primul Craciun a facut chiar si un cadou de moarte, omorand doi batranei. A avut grija ca alti mosi sa nu scoata capul si sa ramana singur cu sania si renii cam mult timp. Din pacate elfii si renii din jurul lui au crescut fara masura si au bagat mana adanc in sacul cu cadouri. S-a remarcat un elf  cu un sarm intelectual si mare amator de arta. Si a reusit sa aiba chiar si 4 Poluri Nord unde-si crestea gainile.
Luati de valul schimabarii oamenii au daruit Cheia unui Mos cu barba mai mica (chiar barbison) si mai gri decat era normal. Toata lumea il vedea Mosul Schimbarii. A reusit sa schimbe doar pe saracul Rudolf cu nasul rosu de la "Saniuta" si alti citiva reni de prima linie. In spate, intregul atelier al mosului, lucra la capacitate maxima. Si ce vremuri. Curgeau saniile cu tigari si cu ness. Mosul a fost direct interesat de "iarba cu filtru" si daca tot se faceau "transporturi speciale" mai de la sud de Polul Nord de ce sa rateze ocazia. Pacat de devotamentul unui Ronin care a ales el "Racoarea" decat aflarea adevarului.
De aici pana la victoria vechilor reni a fost doar un pas.
A fost infrant.
Doar el oare? Tot poporul care mersese la vot cum a ramas?
Si intoarcere vechiului Mos (cu  putina sperietura de la Mos Extraveral) a fost consimtita si de cei care fusesera pe strazi intr-un decembrie de demult.
Ningea din ce in ce mai frumos peste o tara uitata de noroc.
Elful cel finut si mare amator de arta a cresut in patru ani cat altii in cateva generatii. Si avea toate tara la indemana. Ce a facut cu ea, se vede.
La vremea de adio al Mosului cel rosu mai ramasesera doar doi care sa-i duca sania mai departe. Unul era elful cel intelectual si celalalt un elf al trecutului ambalat cu haine de elf democrat. Dar rafalele de vant arctic au pus in primejdie viata acestuia din urma. Si doar niste lacrimi sincere au putut dezlaga vraja din sondaje. Noroc ca exista (backup) un alt elf venit de pe marile lumii. Taria lui era arma cea mai puternica. Nu fusese niciodata infrant. Si stia sa vorbeasca si cu poporul si cu elfii si cu renii. Unii chiar ziceau ca era din mijlocul renilor  si trasese pe vremuri si el la sanie.
Asa o batalie nu mai fusese de mult pe acest taram. Elful cel intelectual (nedorit de colegii lui academicieni) si elful cu privirea agera si degraba varsator de lacrimi s-au luptat pe viata si pe moarte. A fost o lupta ca-n povesti. Afundat in propria mocirla pana la gat elful intelectual a fost infrant, intrand intr-un proces de micsorare avansata.
Si de atunci povestea merge mai departe pana ce un alt Mos va veni sa duca sania cu aceeasi reni mai departe.

Revenind la lucruri mai serioase, ce frumos ar fi ca povestile sa ramana povesti si viata sa fie viata.
Dar in politica, marea majoritate vad castigul si nu daruirea.
Om politic, profesor, preot, politist etc trebuie sa te faci daca ai ceva de daruit si iubesti OMUL mai mult decat te iubesti pe tine insuti.

Wikileaks ridica o parte din cortina in spatele careia colcaie cei care calca in picioare democratia reprezentativa. Dand votul tau cuiva care urmeaza sa te reprezinte in viata publica acest gest ar trebui sa fie sacru si respectat.

Sa nu ne facem iluzii, lucrurile stau cel putin atat de rau.

Din pacate si generatia mea a pierdut lupta schimbarii.
Sa vedem ce ne rezerva viitorul.

Sper sincer ca macar pentru generatia copilului meu lucrurile sa se schimbe.
Si nu doar aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu