Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 23 martie 2011

Seriale americane

Astazi este difuzat in USA un nou episod din STARGATE UNIVERSE. Multumesc www.filmeseriale.com pentru ocazia de a putea viziona asap acest serial cat si canalului UNIVERSAL CHANNEL care difuzeaza si in Romania pentru prima data episoade cat de cat la zi.
De ce aceasta tema? Ce interes ar putea avea asa un subiect?
In general din multitudinea de seriale care se pot gasi atat pe net cat si in eter cred ca toate gusturile pot fi satisfacute.
Vreau sa incep cu acest STARGATE UNIVERSE care are ca subiect calatoria pe nava spatiala Destiny in adancul Universului.
Numele navei nu este imtamplator (Destiny) si actiunea (diferita ca mesaj de la un episod la altul) te face sa te intrebi despre DESTIN. Tinta calatoriei este seducatoare (un fel de bosonul higgs) pentru cunoscatori. Pe langa ratiunile pur comerciale ale serialului eu totusi apreciez scenariul si ideea lui. Tot aici este interesant de urmarit ideea de leadership.
Mai dur decat un comandant de nava stelara nu cred ca poate fi decat un comandant de vas de mare tonaj in marile noastre.
Referitor la comandantul de nava stelara este interesanta evolutia in timp a tipologiei personajului.
Acum 30 de ani era  un caucazian fara frica ; acum 20 de ani se transformase intr-un afro-american tot iute la manie; acum 10 ani devenise o femeie care renuntase la familie pentru visul ei; acum a revenit caucazianul dar mult mai filizof si cuprins de indoieli si dispus de a se gandi mai mereu la "the Greater Good".
In concluzie toate avangardiste si "politically correct".
Sfatul meu : Nu ratati.
Daca ar fi sa dau "like" : 24; NCIS; NCIS -Los Angeles;SGU.

Revenind la viata cea de toate zilele nu pot sa nu observ :
Pentru cei ce doresc o interventie a armatei romane in Libia am si eu o intrebare : Pe ce ne bazam (financiar si tehnologic)?
Punctul de vedere propriu diplomatiei  romane la o problema grava (adica Libia), care este in cunostiinta de cauza (legaturile cu Libia s-au pastrat de bine de rau), chiar daca acest lucru nemultumeste testosteronul Frantei, este onorabil ca a fost exprimat.
In Japonia se pare ca mai este acumulata inca energie in placile tectonice .Cand toate lumea se astepta ca zona Marii Chinei de Nord sa fie cea afectata. Se pare ca strategia niponilor de a amplasa centralele nucleare pe coasta de Est nu a fost prea fericita. Sa vedem noi cum o sa mai scada pretul petrolului si a microprocesoarelor.
Maine poimanie vine aprilie si nu cred ca anul acesta se vor intampla lucruri deosebite cu Autostrada Cernavoda-Constanta;  Bucuresti-Ploiesti; Centura Bucuresti .Si anul urmator este un an. OUPS este chiar unul electoral. Sa fie primit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu