Totalul afișărilor de pagină

vineri, 24 ianuarie 2014

Ghid de preluarea puterii in Romania!

Pentru cei interesati de preluarea puterii in ziua de astazi ii anunt ca au de asteptat cam cat a estimat Brucan ( asta va fi urmatoarea postare). Adica cel putin 20 de ani.
Am sa va spun pe scurt povestea unei generatii cu adevarat de aur. Si culmea nu a lui Gica Hagi.
Este vorba de generatia pasoptista. Adica mai clar cea care a organizat revolutia de la 1848 si a realizat unirea de la 1859 si in cele din urma l-a si "abdicat" pe Cuza.
Ca si acum si atunci invatamantul romanesc nu era suficient de bun pentru copii de bani gata ai acelor vremi. Si parintii cu bani isi trimeteau copii la studii in strainatate. Cei mai multi isi trimeteau odraslele la Paris si cativa pe la Viena.
Cum nu existau pe atunci avioane un drum pana la Paris era o aventura in sine. Si dura ceva vreme. Timp suficient pentru a strange legaturi cu tinerii de varsta ta. Si asa s-a realizat un nucleu de tineri romani si din Muntenia si din Moldova si partial si din Ardeal care si-au dat seama ca ceva trebuie schimbat in ROMANIA (usor fortat spun Romania, dar ideea conteaza). Ceea ce era mai important era ideea care ii unea. Un ideal national. Nu unul politic in sine cu legaturi economice.
Idealul fiind clar definit toata generatia pasoptista a aderat la el. Si cum era moda vremii incet, incet, unul cate unul a ajuns sa intre in Masonerie. Astea erau vremurile si Masonria era institutia cea mai progresista a vremii.
BUN. Sa recapitulam.
Erau tineri, erau destepti, aveau bani, aveau un ideal si aderasera si la o fratie.
Si-au incalzit muschii cu Revolutia de la 1848, s-au mai antrenat cu Divanurile Ad-Hoc si a venit momentul 1859 cand au dat lovitura de gratie vechilor structuri.
Au avut bani, organizare si entuziasm. Au reusit sa electrizeze masele (30.000 de oameni, cel putin), de fapt a fost o mica mita electorala.
Si au finalizat prin mazilirea lui Cuza cand au constat ca de fapt Cuza avea propria lui agenda. Mult prea personala si cu o inclinatie pentru cultul personalitatii.
Asa ca Monstruasa Coalitie a fost de fapt tot timpul aceeasi. Doar Cuza se pare ca s-a schimbat. Oare de la putere????
Oare de la doamna Obrenovici???
Asa ca singura concluzie pentru iesirea Romaniei din mlastina balcanica a fost sange german.
Mai exact sangele lui CAROL I.
Din pacate trebuie sa recunosc ca tot o alegere a Masoneriei a fost.
Masoneria salveaza Romania!
Cel putin in trecut.
Acum e mult mai compluicat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu