Totalul afișărilor de pagină

marți, 21 ianuarie 2014

Romanii si nu Romania!

Ciudat titlu! Nu?
Ma refer la accidentul de avion din data de 20.01.2014 in care au murit doi oameni.
ROMANIA nu i-a salvat!!!
Romanii........... GHEORGHE, VASILE ....si alti aproape 500 de romani i-au salvat.
Este incredibil cum in 2014 un stat mebru UE si NATO sa fie asa de impotent in a-si salva cetatenii. Si nu orice fel de cetateni. Un grup medical de elita care mergea sa faca o prelevare de ficat pentru a salva o viata chinuita de ciroza. O spuma a medicilor chirurgi.
ROMANIA:
- nu a reusit sa aiba proceduri viabile in situatii de urgenta;
- nu a reusit sa aiba un coordonator pentru operatiunea de salvare;
- nu a reusit sa-si mobilizeze resursele si institutiile la un nivel satisfacator pentru a salva in timp util oamenii in suferinta;
Ce nu a reusit sa faca si se putea face:
- in momentul prabusirii exista la bordul aparatului o baliza care emite un semnal de alerta si care poate fi detectat din aer de o aeronava militara ce exista in dotarea Armatei Romane. Un asemenea avion exista si la Gearmata ( Timisoara)  si la Campia Turzii. Putea fi in aer in 15 minute si in alte 15 minute putea ajunge in zona accidentului. In maxim 30 de minute de la apelul la 112 MApN putea determina pozitia exacta a accidentului.
- M.Ap.N. dispune de 6 elicoptere capabile de zbor in "orb" si de a ajunge la locul accidentului pe aproape orice vreme. Un asemenea elicopter putea decola de la Timisoara simultan cu avionul de detectie si putea ajunge la locul accidentului cu o intarziere de 15 minute fata de detectarea locului accidentului. In 45 de minute o echipa MApN putea ajunge la locul accidentului. PUNCT!!!!
In 45 de minute nu murise inca nimeni!!!
In alte 15 minute puteau ajunge la un spital din CLUJ, ALBA-IULIA .....
60 de minute.........60 de minute............atat trebuia sa dureze in mod normal salvarea acelor oameni.
Nu trebuia decat o minte limpede si profesionista.
Nu vreau sa stiu ce se va intampla in Romania in caz de catastrofa majora.
Ministerul de Interne nu este in stare sa gestioneze o situatie de urgenta. ISU mai are mult de lucru incat sa devina eficient. SMURD nu este un superman incat sa rezolve totul singur. Nu ii gasesc nici o vina.
Autoritatiile locale au fost aproape inexistente. Autoritatiile centrale au fost indecise, neprofesioniste si ineficiente. Dar mai presus de toate nu au stiut CUM trebuie procedat.
Cam asta ar fi despre Romania ca stat membru UE si NATO!!!
ROMANII:
Sunt mandru de eroii nostri:
Adrian Iovan. A plecat cu un avion nepregatit pentru conditiile meteo ce urmau. Avionul era uzat moral si nu avea tehnologia sa supravietuiasca fenomenului meteo intalnit. Cred ca la un moment dat avionul a capatat o crusta groasa de gheata de la un fenomen similar "frozen rain" intalnit pe drum. Sistemul de degivrare nu a facut fata. A coborat de la plafonul de 4000 metri la 2000 metri in incercarea de a scapa de gheata. nu a reusit. Avionul nu mai raspundea la comenzi. Singura sansa era o aterizare de urgenta. A picat si un motor. Cu toate acestea Adrian Iovan a reusit sa puna avionul pe sol. Avea vizibilitate zero!!! A salvat vietile tuturor!!!
Domnul doctor Radu Zamfir. A fost cel care le-a acordat primul ajutor si asistenta medicala ranitilor.
Gheorghe Giurgiu. Tanarul din satul Pietroasele care a plecat de acasa cu inca doi prieteni sa ii caute pe pasagerii avionului prabusit si care i-a gasit primii.
Membrii Transsylvania Off Road Club Cluj. Nu au pregetat nici o secunda sa plece cu masinile lor sa ii salveze pe cei din avionul prabusit.
Satenii din satul Pietroasele.
Pana sa ajunga la masiniile off road operatiunea de salvare a fost semi haotica si cu metode de Ev Mediu. La fel si echipamentele de salvare. Ma refer la targi si la echipamentele anti-hipo-termice.
Bravo lor! Cinste lor!
Romania cred ca daca nu ar fi guvernata ar fi mai fericita! Si mai eficienta!
RUSINE GUVERNULUI ROMANIEI!!!!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu