Totalul afișărilor de pagină

vineri, 24 ianuarie 2014

Istoria altfel ! Astazi 24 ianuarie !

Unirea din 1859 vazuta cu alti ochi !
De la inceput vreau sa subliniez ca Unirea din 1859 este in mare parte meritul Masoneriei. Mai mult a celei din Romania si partial a altor Loje.
SOCANT !!!! NU???
Toata lumea stie povestea cu vointa poporului si cu alegerea lui Cuza la Iasi si apoi la Bucuresti.
O vointa asa mare fara Antena 3 si Romania TV ??? Si cine mai erau tonomatele pe atunci. Cine avea bani si putea mobiliza populatia din "gura in gura". Mai ales daca gurile erau umplute cu ceva mancare. Cum si pe atunci, ca si acum nu se dadeau bonuri fiscale sau facturi, dovezi materiale nu exista. Dar se pare ca programul galeata, faina si zaharul este mult mai vechi decat se crede.
La Iasi lucrurile au fost mai clare. Planul masonic era pregatit si nu exista o rezistenta a "vechilor structuri " asa de mare ca la Bucuresti. Fara prea mari incidente Alexandru Ioan Cuza a fost ales domnitor.
Asa ca se naste o delegatie care trebuie sa mearga la Constantinopol sa anunte noul domn. Acela era Bruxelles-ul zilelor noastre. Si cum drumul era lung, delegatia moldoveana a facut o escala de cateva zile si la Bucuresti.
Unde deja mobilizarea generala era pregatita. Masoneria mobilizase prin programul sus-mentionat toate mahalalele Bucurestiului si satele limitrofe. Inca din 22 ianuarie aproape 30.000 de oameni erau stransi in fata Parlamentului.
Iata ce spune Wikipedia:
""Întrucât în textul Convenției nu se stipula ca domnii aleși în cele două Principate să fie persoane separate, conducătorii luptei naționale au decis ca alesul Moldovei să fie desemnat și în Țara Românească. Adunarea electivă a Țării Românești era însă dominată de conservatori, care dețineau 46 din cele 72 mandate. În această situație, liberalii radicali au inițiat, prin intermediul tribunilor, o vie agitație în rândul populației Capitalei și al țăranilor din împrejurimi. O mulțime de peste 30 000 oameni s-a aflat în preajma Adunării. Unul dintre tribuni, I.G. Valentineanu, nota că poporul era gata „să năvălească în Cameră și să o silească a proclama ales pe alesul Moldovei.
Într-o ședință secretă a Adunării, deputatul Vasile Boerescu a propus la 24 ianuarie 1859 alegerea lui Alexandru I. Cuza, aceasta fiind acceptată în unanimitate. Astfel s-a făcut primul pas către definitivarea Unirii Principatelor Române. ""
Sa fie clar:
Alegerea lui Cuza la Bucuresti s-a facut sub presiune strazii. Si cu greu au fost convinsi conservatorii sa il voteze pe Cuza. Doar instinctul de conservare i-a salvat de furia multimii. Si asa s-a ales cu unanimitate de voturi. Care a fost obtinuta dupa lungi tratative si presiuni.
Iata un fragment din discursul la finalul votului:
"" Alegerea domnului Alexandru Ioan Cuza este ea conformă cu Convenţia din Paris ? Liniştiţi-vă, domnilor şi căutaţi fiecare răspunsul în conştiinţa şi raţiunea voastră. Alegerea noastră este legală; actul nostru este din cele mai legitime ce un om poate face în circumstanţe atât de grele. El nu este în nimic contrariu literei Convenţiei; din contră, este absolut conform cu spiritul său. Convenţia voieşte ca fiecare Principat să-şi aibă un guvern al său. Dar guvernul unui stat se compune mai ales din puterea legislativă şi executivă. Acest principiu atinsu-s-a în ceva ? Nicidecum. Fiecare Principat, atât Moldova, cât şi Ţara Românească, are un guvern separat, adică o Cameră a sa, un minister al său, o administraţie a sa. Unirea noastră nu este politică, este numai personală. Am unit adică două guverne într-o singură mână. Dar guvernele sunt două, deşi persoana este una, cea ce este absolut conform cu Convenţia. Pe de altă parte, ce şi-au propus puterile garante prin actul lor de la 7/19 august ? Ele şi-au propus, între altele, că aceste ţări, prin identitatea legilor lor, prin acţiunea comună a guvernelor lor, să ajungă la puterea ce le face a se respecta ca naţie şi la prosperitatea legilor lor, prin acţiunea comună a guvernelor lor, să ajungă la puterea ce le face a se respecta ca naţie şi la prosperitatea materială ce le face a se ridica ca societate.”"
Si asa s-a faurit UNIREA!
Dragoste cu forta!
Un viol la care au participat 30.000 de romani!
Platit de cine ???
Va las pe voi sa va dati cu parerea.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu