Totalul afișărilor de pagină

luni, 19 ianuarie 2015

Despre franc. Franc elvetian!

Cum am mai scris pe blog intru in categoria preafericitilor care au un credit in franci elvetieni. Preafericit, pentru ca simt ca traiesc viata asta la maxim si sunt supus la tot felul de incercari. Dar sa lasam dulcegariile si sa va spun si eu un punct de vedere.
Inca de la inceput vreau sa subliniez ca nu vreau in nici un caz ca statul roman sa intervina in problema francilor elvetieni. Si nu as vrea sa intervina cu nici un fel de pomana pentru nimeni. Cu toate ca am impresia ca tare dulce ar fi gustul colivei. DAR!
Am aderat la un grup de procesomani care cred ca au fost pacaliti de banca. Avocatul are un nume celebru asemanator cu comuna care face parte din orasul Voluntari. Si am inceput sa primesc mailuri ca urmare a aderarii la un grup de discutii pe google. Stau si ma minunez ce tipologii umane intalnesc in acest grup. De la specialisti care au un discurs logic pana la oameni care te interbi cum de au reusit sa treaca singuri strada. Asa ca nu ma mira de ce bancile nu vor sa negocieze cu clientii.
PENTRU CA AICI ESTE DE FAPT PROBLEMA!!!
Daca banca si-ar face niste calcule realiste de castig si ar renunta la castigul prognozat in 2007 lucrurile ar fi mult mai simple. S-ar gasi o solutie asa incat bancile sa castige mai putin si clientii sa nu mai fie asa impovarati.
Am tot citit tot felul de aberatii. Referitoare la risc. Referitoare la cine ne-a pus sa luam credite in franci (nevasta) sau alte ineptii.
Bun sa le luam la rand:
Creditul in franci elvetieni este un credit imobiliar (ipotecar) si nu o investitie la bursa. Se plateste din salariu in lei si reprezinta o legatura de aproape o viata intre banca si client. Un fel de casnicie. In aceasta casnicie nevasta a fost fardata si imbracata sclipitor iar ginerele era doar plin de dorinta si avea un buget limitat. OK. S-a facut nunta si mireasa a inceput in cativa ani sa devina foarte cheltuitoare, aproape dublandu-si cheltuielile. Mirele de castigat, castiga tot la fel. Unde sa mai pui la socoteala ca si zestrea lui s-a diminuat. Asa ca ajungi in situatia in care vezi ca ai luat de nevasta o risipitoare si ai si fost pacalit la semnarea actelor.
De aceea spun ca singura solutie este justitia ! JUSTITIA!
Ea sa spuna daca au fost abuzuri (clauze abuzive) si daca doar una dintre parti trebuie sa-si asume tot riscul ( clientul bancii)!
Daca justitia asa hotareste atunci asa sa ramana!!!
Poate o solutie ar fi inghetarea ratelor (amanarea de la plata) pentru 6 luni. Perioada care cred ca va mai domoli francul elvetian pana la cotele din decembrie 2014.
Ghinionul nostru ca nu traim in Elvetia sau nu castigam in franci elvetieni!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu