Totalul afișărilor de pagină

vineri, 30 ianuarie 2015

Blonda de la drept

A fost acum ceva timp un filmulet usurel cu o blonda. Blonda de la drept. Care frapa prin pantofiorii si gentutele ei. Si mai te lovea cat de blonda era. DAR....
In spatele atator clisee si stereotipuri se regasea un suflet bun si curat. Care dorea sa faca bine si iubea justitia. Stau si ma intreb : DE CE OARE URMEZI FACULTATEA DE DREPT???
Am gasit si un motto la una din facultatiile de drept : Honeste vivere, neminem laedere, suum quique tribuere!
Adica : Sa traiesti cinstit, sa nu ranesti pe nimeni si lumea sa se poata baza pe ei! Pe avocati, procurori sau judecatori!
Zilele astea stau si eu si admir alta blonda de la drept. Sa zicem Gabriela printre alte nume. Absolventa a unei facultati private de drept. Fara alte comentarii.
A vrut sa ne fie presedinta. A vrut sa ne arate cum va fi un partid gen Alba ca Zapada. Din pacate ea insasi era Vrajitoarea cea rea.
A reusit sa aduca in derizoriu cartusul de Kent si sticla de whisky, pentru mine reperele morale ale spagii institutionale din anii lui ceausescu. Macar atunci exista un etalon si un barem. Acum nu mai exista limita in sus. Cand aud vorbindu-se despre milione de euro spaga (mita) ma ingrozesc. 1.000.000 euro. Nici nu stiu daca cineva a numarat macar din cifre o asemenea suma. Dar sa mai si numeri atatia bani fizic...
Si tot facand analogie cu vrajitoarele stau si ma intreb daca drumul duce in sus pana la maretul vrajitor din OZ. El sa fie tinta finala?
Vrajitorule din OZ.
Zilele tale sunt numarate.
Sa anchetati bine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu