Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 10 aprilie 2013

Greaua mostenire a guvernarii A.I. Cuza !

Prins in declaratiile privind transformarea B.O.R. in BOR SRL cu acte in regula am auzit o declaratie care m-a lasat perplex!
Iata stirea pe scurt:
"Un grup de parlamentari în frunte cu Remus Cernea, cunoscut pentru poziţiile sale împotriva Bisericii, pregăteşte o iniţiativă legislativă care să vizeze o altă formă de finanţare a cultelor decât cea de la bugetul de stat, respectiv cea a modelului german."
Si raspunsul B.O.R :
"Sprijinul pentru culte de la bugetul public este o consecinţă a secularizării de către stat a averilor bisericeşti în timpul domniei lui Alexandru Ioan Cuza din anul 1863. Prin Legea pentru secularizarea averilor mănăstireşti adoptată şi publicată în ziua de 17/29 decembrie 1863 au fost confiscate toate proprietăţile bisericeşti. Astfel, art. 1 al Legii preciza: „Toate averile mănăstireşti din România sunt şi rămân averi ale statului.”
Iata cum la 150 de ani (osutacincizeci de ani!!!!!) inca mai sunt datorii neplatite.
Atunci ce sa mai zica cei cu casele nationalizate! Sau cei cu pagube din primul razboi mondial!
Inteleg ca in curand se vor despagubii viile arse pe vremea lui Burebista si peste alti cativa ani se vor despagubii distrugerile provocate de popoarele migratoare. Faimoasele GO-HUN-GE-SLA-BUL-UNG-PE-CU-TA!!!
Incep sa ma simt ca traiesc intr-o lume paralela in care normalitatea nu  mai are nici o semnificatie.
Traiesc intr-o promiscuitate in care toata lumea spera, doreste dar nu face nimic. O complicitate intre actorii politici interni care nu face decat sa ne adanceasca in mocirla si mucegaiul omniprezent.
Toata lumea vrea sa se revizuiasca dar sa nu se schimbe nimic.
Romania are nevoie de cateva clarificari urgente.
Ce este si cine este B.O.R? Care este relatia ei cu statul roman si cu actul de guvernare.
Ce este si cine este Justitia din Romania? Nu exista nici un nume si nici un profesionist care sa poata sa sustina un examen de ocuparea postului? Doar doi oameni stiu care este leacul Justitiei? Eu sa fiu angrenat in actul de justitie as muri de rusine! Sincer.
Ce inseamna Sistemul Social de Sanatate? Este un fel de ajutor reciproc supervizat de stat? Este un sistem social de mentinere in viata a unei populatii tot mai bolnave? O pomana ambalata intr-o batjocura?
Ce mai inseamna Educatia in Romania? O fabrica de semianalfabeti-semidocti?! Diplome fara de valoare intr-o tara fara de perspectiva.
O fi grea mostenirea fanariota, cea cuzista, cea carlista si cea comunista.
Si cea iliescista, constantinista si basista.
Totusi ceva transcede totul.
FURTUL si CORUPTIA !
Si cand stau si ma gandesc ca stramsoii mei dacii erau in stare sa se sacrifice acceptand ca sa fie aruncati in aer si apoi trupul lor sa cada in varful sulitelor!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu