Totalul afișărilor de pagină

joi, 27 februarie 2014

Despre fiare!

Au revenit la moda discutiile prin scrisori deschise despre fiare. De curand se tot discuta despre fiara lacomiei. Un faimos autor de scrisori deschise si un justitiabil fara margini reuseste sa ne dumireasca despre LACOMIE! Cel mai mare pacat, se pare, dintre cele 7 mari pacate capitale.
Oare ce este mai periculos, stau si ma intreb? Sa fi lacom sau sa manipulezi, cu sau fara intentie?
Lacomia este o caracteristica general valabila si nu este doar un apanaj al oamenilor. Si animalele sunt lacome! Face parte din zestrea genetica a unei fiinte vii, care s-a confruntat cu lipsuri. Lipsurile nasc lacomia. Ca un fel de reechilibrare in timp. A fost o perioada cu minus, lacomia incearca sa egalizeze lipsurile.
Pe cand o manipulare este ceva rational si chiar diabolic. Facand uz de logica si inteligenta tesi o panza de paianjen in jurul unui auditoriu nu foarte ancorat in realitatiile subiectului.
Sa las la o parte filosofia și sa trec la subiect.
ASF este într-adevăr o mare cloaca. Dar cât timp Astra și Carpatica au rămas neatinse nimic nu era ciudat. Cum s-a oprit robinetul cu bani, pac a apărut și cloaca.
Domnule filosof, editor, patron și moralist ați nimerit într-una război pe care cu greu puteți sa îl imaginați.  Și va poziționați ferm de partea unei tabere de pe poziții morale.
Vin și va întreb : Ce mai este moral în România de azi ?
Greu răspuns.
Atunci nu mai faceți jocuri politice.
Lăsați profesioniștii sa ne fure liniștiți.
SA DORMIȚI BINE !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu