Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 8 februarie 2014

Putin's games!

A început cu mare fast JO de iarna de la Soci.
Am urmărit cu interes ceremonia de deschidere a jocurilor. 50 de miliarde de dolari au fost cheltuiți pentru organizarea acestor jocuri. Cele mai scumpe din istorie. Spectacolul a reprezentat ODA Rusiei. Care asemenea păsării Phoenix a renăscut din cenușă URSS. Toate astea au fost posibile datorita unui singur om. VLADIMIR PUTIN.
Va mărturisesc ca am devenit fan Putin. Asta poate și în urma unui documentar văzut pe History. Preț de 2 ore am văzut ascensiunea în viața a unui băiețel firav din Leningrad. A învațat judo ca sa nu mai fie bătut de copii din vecini. Și de atunci nu l-a mai bătut nimeni. A avut și urcușuri și coborâșuri în viața.  A fost prins nepregătit de prăbușirea URSS și s-a retras o perioada la Sankt Petersburg. A revenit la Moscova și de atunci a cucerit puterea suprema în Rusia. Are în viața lui și lumini și umbre. Rusia de azi arata după chipul și asemănarea lui.
A amnistiat de orice fapta camarila lui Eltin.  Ăsta a fost prețul preluării puterii. Intre primele lui fapte după preluarea puterii a fost organizarea unei mese rotunde cu toți oligarhii. A avut o singura pretenție.  Afacerile sa rămână afaceri și politica politica. Nimeni sa nu mai finanțeze din umbra partide. Sa aibă curajul sa iasă în fata și sa se bata cu el. Dintre toți doar Mihail Hodorkovski a avut o atitudine zeflemitoare.  În 2 săptămâni după aceasta întâlnire Hodorkovski este arestat. A fost eliberat de curand, de soarta lui nu știa nimeni cu o ora înainte de eliberare. Doar Merkel mai știa.
Sa fi prietenul fidel al lui Putin este maximul în Rusia de azi. Sa fi dușmanul lui poate dauna grav sănătății.
JO de la Soci au costat poate cu 20% mai mult decât at fi fost normal. Și în România lucrurile costa mai mult decât ar fi normal dar măcar în Rusia exista o viziune și rămâne ceva în urma.
De la gigantul prăbușit din 1990 la dovada de mare putere mondiala egala USA sau cel puțin în trei și cu China.
Ăsta a reușit sa facă Putin.
Eu unul îl admir.
Poate mai puțin partea legata de KGB. Dar fără KGB mai vorbeam oare de Putin ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu