Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 23 iulie 2014

Jurnal de călătorie. Germania 2014

Daca anul trecut nu am putut sa fac o excursie prin Germania , iata ca anul asta a venit si randul ei. De aproape doua luni ne-am tot pregatit pentru excursie.
A venit si ziua plecării.
Ziua 1 : Drumul pana in Austria.
Masina pregătită. Bagajele facute. Vigneta pentru Ungaria cumpărată de la benzinaria Mol. Pe o ploaie torentiala la 6.35 sambata de dimineata plecam de acasa.
Am ales un traseu original. Bucuresti - Ploiesti pe A3. De la Ploiesti pe Dn1 pana la Predeal. De acolo la Rasnov . Pana aici am facut 2 ore si un sfert. Mai departe spre Brasov cu destinatia Sibiu. Drumul foarte bun , neaglomerat si doar un echipaj cu radar la Codlea. Am trecut si pe langa un accident cu Smurd-ul venit la fata locului. Inainte de Sibiu ne-am suit pe autostrada A1. Am mers asa pana la Saliste unde am revenit pe Dn1. Am tinut Dn1 pana la Cunta unde din nou am intrat pe A1. Aici in hotărîrii o platforma cu masini SH era oprită in mijlocul drumului si soferul dispărut. O coada de 5 km era la iesirea din A1. Pe sensul meu lucrurile erau ok. Am mers tot pe A1 pana dupa Deva. Unde am reintrat pe Dn1. De aici am mers spre Lugoj. Si am avut ocazia sa merg si pe A6. Centura Lugojului. Am avut parte de ceva aglomeratie pe Dn mai ales pe la Recas dar nu exagerat. Din nou pe A1 la 20 km dupa Recas. Si am tinut-o tot asa pana la iesirea din Arad. Am fost încântat de drum. Am ajuns in Pecica unde am oprit la Taverna din Pecica. Mâncare buna. Am mâncat o ciorba de peste ca la Szeged care a fost excelenta. Am pus benzina si am intrat in Ungaria. Pana la Mako am mers pe drumul național. Mai bine zis m-am târât cu 40 km/h. Restrictii peste restrictii. Dar a aparut si autostrada. Chiar înainte de Mako faci dreapta si in cativa km ajungi la ea. Si de aici încolo incepe raiul. Ai parte numai de autostrada. Pe la ora 19 am ajuns la Masonmagyarovar. Unde am inoptat la hotel Eterem. Ocolirea Budapestei a fost floare la ureche de cand au mărit centura A0. Dar nu pe toata lungimea ei. Atentie la radare. Sunt camere fixe pe autostrada si sunt semnalizare.
La hotel am avut surpriza sa întâlnim o romancuta plecată de 20 de ani din Romania in Ungaria. Mama româncă, tatăl ungur. La cei 1.80 m si la ochii albastri si parul blond faptul ca se încurcă in limba romana nici nu mai conta. Important era ca ii făcea placere sa vorbeasca in romana.
A trecut noaptea ( nu mai insist la grupul de 20 de liceeni care au dormit ... langa camera noastra) si am pornit iar la drum. Cum am intrat in Austria am cumparat o vigneta de 10 zile. Au camere de scanare vigneta foarte dese. Nu sunt sanse sa scapi.
Au inceput si santierele dar am mers totusi bine.
Destinatia era Salzburg. Unde am si ajuns pe un soare arzător. Am vizitat orasul lui Mozart si am urcat si la castel. Am parasit Salzburg-ul odată cu venirea furtunii. Si ce furtuna. Pentru prima data in viata mea am vazut cum loveste fulgerul un varf de munte. Am vazut plasmă la punctul de impact. A fost impresionant. Drumul spre Munchen a fost unul stresant rau de tot. Santier, furtuna si coloana de masini care mergea in salturi de la zero la 120 km/h si inapoi la zero.
Am ajuns in Taufkirchen pe seara. Am avut totusi timp sa luam S-bank spre centru. Si asa am ajuns in Marienplatz. O seara superba petrecută la o terasa Paulaner alaturi de un snitzel vienez si o halba rece. A fost divin.
Ziua urmatoare a fost zi de Rezidenz in Munchen. Pe o ploaie torentiala care a tinut jumătate de zi am vizitat Rezidenz si Frauenkirche. Superbe.
Ne-am unit cu restul echipajului care venea din Olanda si cu doua masini vizitam zona lacului Bodensee.
Ziua de marti am inceput-o cu o vizită la Nymphenburg. Frumos, tinand cont ca suntem in Bavaria. Adica la nord de Alpi.
O copie originală a Versailles. Grădini frumoase si iarăsi ploaia.
Asa ca am scapat de ploaie la BMW World. Ne-am pozat si noi cu masinile si cam atat.
Tot pe ploaie am plecat spre Lindau. Care m-a coplesit cu frumusetea lui. Se bate cu Rothenburg ob der Taube  pentru cel mai frumos oras german.
Ploaia a stat exact cat sa vizitam orasul si sa mâncăm un peste delicios proaspăt pescuit.
A inceput iarăsi sa ploua. Si ne îndreptăm spre muntii din Austria sa dormim in Hittisau.
Si am ajuns la zi cu povestea
Unde o sa mai am wi-fi o sa mai scriu.
Pe curand.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu