Totalul afișărilor de pagină

marți, 26 iunie 2012

Colonel vs Doctor !

Dom' Doctor contra Dom' Colonel! Care sa fie mai tare? E ca o intrebare de cand eram mic : Chuck Norris il bate pe Bruce Lee ????
Si nu am aflat asta niciodata!
Am cunoscut si cativa doctori adica PHD si cativa colonei! Dupa 1989 atingerea fie a titlului de doctor sau obtinerea gradului de colonel (ma rog general) reprezenta o reusita maxima in viata. Cam atat puteai sa urci in ierarhia vremurilor. Cand te intreba cineva cum te cheama, raspundeai sec:
 - Colonel X-ulescu sau Doctor Y-escu! Intra deja in numele tau, nu stiu daca in cel de familie dar cred ca pe acolo!
Si iarasi stau si ma intreb ce este mai odios : un doctorat plagiat sau un colonel la apelul bocancilor ?????
Bine ca titlurile de calugar sau de preafericit nu se pot obtine asa usor! Erau si ele inflationiste!
Impostura nu mai cunoaste limite. Si asta se intampla cand nu exista radacini sau traditii. Sau cum se cunoaste in lumea chinologica : PEDIGREE!!!
Asat au vrut toti potentatii zile, sa aiba pedigree! Si sa fie recunoscuti de comunitatea științifică sau de elita militara! Dar prin acordarea cu asa o lejeritate a titlurilor ambele bresle de fapt si-au semnat condamnarea la ridicol! Pentru ca pana la vorba " va vor judeca colegii mei academicienii" mai e doar un pas!
Nu ajunge ca practic nu profesezi ceea ce ai invatat la facultate, ca ai ajuns sa uiti tot ce ai invatat pe bancile scolii (daca ai trecut pe acolo), dar trebuie sa te mai impopotanezi si cu titluri supreme!
In folclorul roman acest subiect este tratat cu o vorba celebra : " prostul nu e prost destul daca nu e si fudul"!
Asa ca as propune comasarea titlului de doctor si de colonel si redenumirea lor cu FUDULEL!
Care rimeaza si cu bombonel!
Si cati fudulei sunt de fapt acoperiti in viata de zi cu zi! Macar cei aparuti in presa sunt asumati de MApN! Dar mai sunt si fudulei de la SIE de la SRI de la UM 0215 care practica mersul tiptil!
Mai corect pare a fi sa recunosti ca la scoala nu prea ai stralucit si asta este! Ce conteaza, daca tot ai ajuns Presedinte!
Eu sa nu fac armata si sa tanjesc la gradul de colonel parca este o palma pentru toti aceia care au muncit o viata si au trecut prin toate gradele si au respectat toate rigorile vietii in uniforma!
Exista in Romania oameni onorabili care sunt colonel sau doctor in științe si care stau cuminti in banca lor si au grija de familia lor si traiesc ca niste oameni normali.
Vreau si eu sa traiesc intr-o Romanie Normala!
E oare prea mult?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu