Totalul afișărilor de pagină

marți, 26 iunie 2012

Fenomenul Pitesti continua!

Nu sunt nici asa batran incat sa fi prins acele vremuri, dar nici asa de tanar incat sa imi fie indiferente. Cunosc fenomenul doar din ceea ce am citit si cred ca i-am inteles esenta. Si ma uimeste sa constat ca de fapt el continua la o scara marita  intr-o forma mai perfida si mai neiertatoare.
Pentru cine nu stie despre ce este vorba incerc sa rezum in cateva cuvinte.
""
Acest experiment nu poate fi redus la o scuză pentru administrarea unor bătăi și torturi brutale, administrate zilnic cu scopul de a „reeduca total” deținuții politici, majoritatea studenți, membri în grupări interzise de comuniști ca PNT și PNL, precum și cei inspirați de Garda de Fier sau membri sionisti ai comunității evreiești din România. Esența metodei folosite la Pitești este transformarea victimelor în cǎlǎi, tortura putând fi apreciatǎ drept un simplu mijloc, nu un scop.

Scopul experimentului, conform principiilor leniniste în interpretarea PCR , a fost lepădarea convingerilor și ideilor politice și religioase a deținuților, și în cele din urmă alterarea personalității până la punctul obedienței absolute. Estimările totale referitor la numărul celor care au suferit acest experiment sunt cuprinse între aproximativ 1000și 5000.Este considerat a fi cel mai mare și cel mai intensiv program de spălare a creierului prin tortura din blocul de Est. ""
Adica azi erai tu detinutul si te batea colegul tau de celula. Maine era el detinutul si tu il omorai in bataie cu toate ca nimeni nu ti-o cerea. Excesul de zel era ceva personal si unii au gasit placere in asta!

Ma uit si incerc sa inteleg cum dupa 1989 victime ale comunismului, cand au ajuns oameni politici, au avut grija sa se uneasca cu fostii securisti si impreuna sa "ciomageasca" poporul roman.
Mineriada a fost tot un episod de reeducare a bucurestenilor. Dovada sunt rezulatatele de la alegerile locale de anul acesta. Bucurestenii sunt reeducati! Bravo lor!
Parlamentul nostru este un ciudat loc de concubinaj intre fosti si actuali, intre copiii de fosti si copiii de alti fosti. Care fraternizeaza si nu au alt scop decat sa ne reeduce pe noi, cei care mergem la vot!
Alt fenomen ciudat este cel de simpatie cu tortionarul (fie el ca este fost demnitar, fie un oficial corupt). Suntem in stare sa ii gasim umanitatea si acolo unde ea nu exista! Si ii apreciem diabolicul si chiar devenim partasi morali la ceea ce se intampla!
In loc de ingurgitarea a cantitati enorme de saramura poporul roman îngurgitează cantitati enorme de laturi, minciuni si dezinformari prin mass-media! Si chiar devine dependent de ceea ce vede la TV!
Cand stau si  ma gandesc cum si procesul din decembrie 1989 de la Targoviste a ajuns sa ne impresioneze putin pe latura umana si sa avem ganduri de milostivenie!
Chiar si revolutia din 1989 (sau ce a fost ea) s-a bazat mai mult pe fiorul emotional decat pe cel rational.
Am reactionat asemenea unei turme si de-a lungul timpului nu pot decat sa constat cat de des se incearca reducerea noastra la o turma mânata de instincte primare!
Din pacate nici Biserica nu este departe de asemenea practici!
Luati ratiunea unui popor si el este mort (spiritual)!
Hraniti-l numai cu laturi si cand va simti alt gust va refuza si va cauta tot latura!
Tare ma tem de sanatatea mintala a poporului roman! Si de consecintele in timp ale acestei încețoșări a ratiunii!
Monstri se nasc aproape pe nesimtite si pun brusc stapanire pe viata noastra!
Se pare ca uitam prea repede din ce am scapat in 1989!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu