Totalul afișărilor de pagină

joi, 28 iunie 2012

Subiectiva, Predicativa, Atributiva! Moartea unei generatii!

Nu e vorba de moartea fizica a actualei generatii ci de o moarte morala! Sau mai bine zis uciderea ideii de adevar, corectitudine si unicitate!
Asa se inlocuiesc toate astea cu nuanta, cu ambiguitatea cu posibilitatea de a fi si asa si asa bine, cu schimbarea unor reguli in timpul concursului.
Si nu in ultimul rand ce parere sa aiba acesti copiii fata de profesorii lor care nu au fost in stare sa gaseasca un subiect clar, sa-l verifice si eventual in ultima instanta sa-l schimbe cu cel de rezerva! Adevarati DOTTORE sau ?
Cand ajungi in clasa a 8-a si ai in jur de 14 ani si vezi lumea plin de speranta. Ai si buletin si multe libertati si oportunitati se deschid in fata. Trebuie sa ai discernamant si sa poti vedea fara nici o umbra de indoiala adevarul si raspunsul corect. Pentru asta trebuie sa fi antrenat la scoala sa identifici corect adevarul! Sa nu ai nici o ezitare!
Mai este si aspectul ca ceea ce spune un profesor si ceea ce inveti la scoala este sfant! Te certi si te bati cu oricine pentru ceea ce ai invatat tu la scoala! Fundamanetul vietii tale sta in cunoștințele acumultate pana in clasa a 8-a!
Ce se intampla daca ceva sau cineva iti bulverseaza aceasta scara de valori? Si afli cu stupoare ca toate cele trei variantre erau corecte (in cazul de fata si hazardul putea da raspunsul corect) si ca baremul se schimba de pe o zi pe alta!
Balbaieli, incompetența si superficialitate! Asta am vazut eu !
Cum va arata oare Romania cand acesti copii vor fi de varsta mea si ei trebuie sa-mi plateasca pensia?
Doamne! O sa mai ajung oare la pensie?
Greu de spus, dar si mai greu de crezut ca voi primi pensie de la actuala generatie!
Ei au murit inca inainte ca ei sa stie asta! Sau sa conștientizeze si aceasta finalitate umana!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu