Totalul afișărilor de pagină

luni, 18 iunie 2012

Sa ne jucam cu intelectualii!

Buni de pus in insectar, intelectualii, aceasta specie atat de ciudata in Romania, au prins gustul politicii si sinecurii. Asa ca se inregimenteaza frumusel, fac flotari logice si se alipesc pe langa un nou Mecena politic. Cand limbutza nu mai face fata, incearca si cu coatele si daca si atunci e greu de răzbit, se strang in haita si incep sa boncaluiasca dragostea de tara. Efectul lor asupra societatii romanesti este asemenea frectiei cu Galenica la piciorul lui Prigoana.
E frumos sa primesti un buget de 10.000.000 euro anual ca sa proslavesti (mascat) regimul (sa zicem 8.000.000 euro dupa rectificare). Cand economia tarii se zbate sa razbeasca criza nesfârșită si somerii (sau cei iesiti din somaj) trag de un posmag pana la epuizare.
Romania profunda nu e prin Mall-uri si nici prin hypermarketuri.
Cultura romana nu trebuie sa fie doar un album cu cele mai bune poze selectionate. Trebuie sa fie un organism viu care nu lasa un popor sa se imbecilizeze,care nu lasa sa existe rezultate submediocre la BAC si care nu lasa mass media sa devina vidanjera societatii.
Nici cultura in sine si nici "Intelectualii"!
Asa ca Romania arata ca o pitzipoanca cu silicoane si operatii estetice. Pentru ca marfa prezentata este atent selectionata si  cei care o prezinta stiu ce se cere pe piata. Chiar si in lumea sofisticata a Occidentului.
Ceea ce se pare ca se uita este :" Cine plateste lautarii, ala comanda maneaua"!!!!
Manele sunt si cugetarile seci si neimplicate social. Caci de asta ducem lipsa. De scufundarea in Romania profunda. De contributia varfurilor la dezvoltarea culturala a natiei.
Asa de pe la Paris sau de pe la Viena e normal ca damful meleagurilor natale sa nu se simta si superioritatea dezlipirii din mocirla sa fie adusa la rangul de esenta pura a romanismului.
Prea repede s-a uitat de adevaratii intelectuali ai Romaniei care nu au fugit in Occident si au infundat si au putrezit in inchisorile comuniste din dragoste de Romania!
Restul sunt niste epigoni cumparati la KG(B) de orice putere politica.
Si scrisorile lor deschise sau inchise sunt bune doar daca hartia nu zgarie si are latimea de 15 cm!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu