Totalul afișărilor de pagină

luni, 23 iulie 2012

Thomson Holidays

Sora engleza a TUI-ului reuseste sa duca pe banda rulanta englezi in Thassos. Si asta in comparatie cu TUI-ul care si-a injumatatit numarul de turisti germani pentru aceeasi destinatie.
Un charter duminical umple insula.
Au avion direct pana la Kavala si de acolo vin cu BUS-ul pana la hotel. Se scoala la ora 5 de acasa, ajung la 7 la aeroport. Mai asteapta pana la 9 cand pleaca cursa. Ajung la 12 in Kavala. La 12.30 se suie in BUS si la 13.00 sunt la ferry-boat. La 14 sunt in Thassos si la 14.30 sunt la hotel. Cam cat am facut si eu cu masina din Bucuresti!
Dupa ce sunt cazati in ordine vin la bar pentru un wellcome drink si unii mai parasesc barul doar la plecare!
Acolo o simpatica ghida le face o scurta prezentare a insulei si le tine un discurs moral si interesant.
Se subliniaza ca o comunitate traieste din taxe si impozite si ca ei daca platesc pretul cerut de comercianti au datoria morala sa cerara si bonul fiscal. Sa nu uite niciodata acest aspect!!!!
Tare mult mi-as dori si eu astfel de discursuri in Romania! Sau nu?
Ca sa nu ii lase sa lancezeasca doar prin baruri pe domni si pe sub umbrele pe doamne, in fiecare seara se organizeaza tot felul de activitati. Tombole, quiz-uri, BBQ, Karaoke si excursii!
Asa ca programul unui englez (familie) este destul de clar. Cei tineri dorm pana la pranz si zac noptile prin baruri si discoteci, iar cei mai in varsta au si ei program clar. Barbatii ling toata ziua la bere draft si doamnele zac sub umbrele cu pauze dese, tot de bere. Asta da vacanta. Marea este destul de rar vazuta, pool-ul fiind mult mai apreciat.
Sunt prietenosi si majoritatea sunt din afara capitalei pe care au vazut-o doar o data in viata. Vorbesc destul de cantat si daca nu raresc cuvintele risti sa nu ii intelegi!
Dar sunt civilizati si aduc cu ei civilizatia in orice loc se duc. Poate si de aceea sistemul britanic de educatie este cel mai apreciat in lume!
Sunt mari amatori de lautari (majoritatea bulgari) si ii rasplatesc cu multe monezi.
Sunt si ei jumuliti de greci prin toate extras-urile care nu sunt incluse in pachet! Orice suplimentare este platita cu varf si indesat! Sa ai aer conditionat in camera si sa trebuiasca sa platesti inca 30 de euro pe saptamana sa-l folosesti este putin cam mult chiar si pentru ei! Asa ca stau cu ferestrele deschise!
Una peste alta aduc plusvaloare oricarei locatii pe care o viziteaza si tinand cont ca sunt oameni obisnuiti (marea majoritate doar cu liceul absolvit) creează o atmosfera placuta.
Cea mai mare bucurie a lor este cursul bun lira-euro si se minuneaza cat de ieftin este totul!
Asa ca poate vine si domnul Thomson si prin Romania ca sora TUI  a fost cum spune olteanul!
Pentru un turism civilizat consumati Thomson fara moderatie!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu