Totalul afișărilor de pagină

joi, 2 august 2012

Octogenari la volan. Erata!

Astazi vreau sa imi cer scuze pentru articolul referitor la octogenari. Pentru ca, totusi, cred ca am gresit.
Daca uneori exista "indian summer" spre sfarsitul lui octombrie, de ce oare nu si oamenii sa nu experimenteze un mijloc de vara inaintea iernii. Si ce poate fi mai frumos pe lumea asta decat sa vezi soarele rasarind in calea ta si sa fi cuprins de caldura traita pana nu de curand.
Asa ca pe scurt as spune fiecarui septuagenar sau octogenar sa-si traiasca CLIPA! Caci este unica.
Bucurati-va de mersul cu masina, bucurati-va de natura, de excursii si de tot ce mai puteti.
Cei nascuti inaintea celui de-al doilea razboi mondial si care majoratul i-a prins chiar odata cu tancurile eliberatoare au acum toate motivele sa se bucure de viata. Cat este ea lasata de Dumnezeu!
Copilaria au trait-o printre soldati si bombe. Majoratul i-a prins cu tancurile fratesti pe ulitza. Facultatea (pentru unii) a scos la iveala originile santoase sau trecutul burghezo-mosieresc. A urmat o perioada de 40 de ani de munca si privatiuni. Si a venit si Revolutia si mai apoi pensia. De care fiecare se bucura cum poate.
Au fost generatii care nu au iesit din Romania. Care s-au uitat cate doua ore la televizor si au avut parte de o calitate indoielnica a vietii.
Si acum cand intreaga societate de consum s-a pravalit asupra Romaniei, cand creditul cu buletinul te-a luat de mana si cand mass-media iti otraveste spiritul, de ce sa nu te rupi de banalul cotidian si sa incerci sa recuperezi. Ceea ce nu ai putut la tinerete, macar acum la senectute sa se intample.
Ce  poate fi mai frumos decat sa iti retestezi limitele si sa fi mandru de realizarile tale asemenea unui copil. Caci ciclu vietii seamna tare mult cu un cerc. Dar din el esti constient doar pe jumatate. Si in capetele diametral opuse se gasesc copilaria si senectutea. Restul este semicercul invizibil dintr-o existenta si materiala si tare mult spirituala.
Ma bucur pentru aceeia care reusesc sa mai realizeze o drumetie de 6 ore prin muntii nostri. Pentru cei care la peste 70 de ani vor sa vada Transalpina. Pentru cei care fac turism ecumenic. Si care vor sa vada toate manastirile.
Bravo lor!
Viata merita traita la orice varsta. Si decat sa stai sa te jelesti intr-un fotoliu cu ochii in televizor ca nu te suna copiii sau nepotii  mai bine sa se jeleasca ei nestiind pe ce coclauri le umbla parintii sau bunicii.
Daca nu acum, cand si daca nu noi cine????

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu