Totalul afișărilor de pagină

luni, 24 decembrie 2012

De Craciun pur si simplu!

Anul acesta o sa fac greva in domeniul SMS si e-mail cu mesaje copiate si retransmise spre diversi si diverse. Asa a ajuns sa ne manifestam simpatia, obligatia sau "captatio benevolentia" spre cercul de cunoscuti de la serviciu sau de acasa.
Ma gandeam la ce sarbatorim de fapt. Sarbatorim Nasterea! Cea mai frumoasa Sarbatoare!
Gandind retrospectiv am ajuns sa "Sarbatorim" sau mai bine zis sa comemoram zile in care este vorba de moartea cuiva. Peste 80% din sarbatorile religioase sunt legate de ziua in care au murit Sfinti  sau Mantuitorul. Chiar si pentru Fecioara Maria Sarbatoarea principala este Adormirea Maicii Domnului.
Asa am ajuns sa traim si sa ne structuram viata. Sa traim cu ideea ca oamenii sunt apreciati doar dupa moarte, ca doar posteritatea poate aduce aprecierea deplina. Cam trist!
Acum vorbim despre Sarbatorile de Sfarsit de An. Si nu vorbim asa mult de Anul Nou! O atitudine depresiva si oarecum lipsita de speranta!
Si eu cad in depresie cand vine vorba de ziua de nastere. In loc sa ma bucur ca adun un nou an in multitudinea de ani deja adunati. Si fac bilantul si devin trist. In loc sa ma bucur ca sunt in viata si ca Divinitatea imi da voie sa descopar in fiecare secunda Viata, Dragostea si Adevarul!
Asa ca astazi vreau sa vorbesc de Nastere, de Lumina, de Bucurie!
Nasterea inseamna Speranta! Nasterea inseamna Implinire! Nasterea inseamna Iubire! Nasterea inseamna Responsabilitate! Nasterea inseamna un inceput de drum!
Tuturor celor care ar fi trebuit sa le scriu un SMS, un email sau pur si simplu sa ii sun le cer iertare!
In schimb le ofer aceste randuri ca o ofranda adusa impreuna pentru ceea ce conteaza cel mai mult pe lumea asta: UN GAND BUN si multa Dragoste!
CRACIUN FERICIT! Impreuna cu cine va sta alaturi, impreuna cu cine sunteti in Gand alaturi si din pacate nu puteti fi si fizic alaturi.
Pentru a exista Paste si Inaltare ar trebui sa existe mai intai Craciunul!
Asa ca sa nu uitati ordinea fireasca cand va ganditi la Alfa si Omega!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu