Totalul afișărilor de pagină

duminică, 16 septembrie 2012

Baietii destepti de pe Internet!

Am platit  patru ani de zile peste 100 de euro anual la un site de promovare (cat costa realizarea un site onorabil). Si nu am beneficiat de nici o reducere si de nici o faciliate. Pozele din zona facute de mine si uploadate pe site au devenit brusc proprietatea siteului.
Cum se prezinta situatia pe scurt. Niste baieti destepti cumpara un domeniu. Si fac un site bunicel. Si il promoveaza agresiv. E normal in ziua de azi.
Si daca au pornit treaba, afacerea se rostogoleste de la sine cu cheltuieli aproape zero = 0!
Au facut initial sablonul si lumea cotizeaza si iti administrezi singur pagina.
Prin iulie am fost sunat de o stimabila doamna sa isi ceara taxa anuala de smecher. Eu am vrut sa negociez o oarece reducere dupa 4 ani.
Am fost repezit ca ultimul borfas, siteul suspendat in secunda urmatoare si am primit un mail care si el este elocvent pentru cum te privesc smecherii de pe Internet:

"" Buna ziua Dl. Atanasiu Adrian,

Unitatea Pensiunea Roua Muntilor din Moroeni a fost stearsa de pe TURISTINFO.ro pentru neplata abonamentului.

www.turistinfo.ro este portalul de cazare numarul 1 din Romania, cu peste 20.000 de vizitatori/zi care cauta cazare ( vezi Topul portalurilor de cazare din Romania ). Traficul TURIST INFO.ro este extrem de targhetat ( tinteste doar turistii care cauta cazare, nu aqua magic, coduri postale, distante rutiere ca pe alte siteuri ) si este de 6 ori mai mare decat traficul oricarui alt site concurent. Deci optiunea "un alt site" nu prea exista...

Daca doriti sa primiti din nou turisti de la noi va rog sa ma contactati pe aceasta adresa de email sau la tel. 0730 023 633

Cu prietenie,
Carmen Ionescu
www.turistinfo.ro

Tel: 0730 023 633
""


De fapt abonamentul inceta prin august si radierea a fost facuta cu 2 saptamani mai devreme.

Posesoarea de turisti a fost foarte ferma intr-o perioada a suspendarilor. Asa ca am simtit si eu un pic cum este sa fii suspendat.
Sa suspendati bine.
Sfatul meu este sa iti creezi un site propriu si sa nu te lasi la mana unor escroci care au facut avere si nimic de plusvaloare.
Asa ca va invit un pic pe www.rouamuntilor.ro
Asa o prietenie si o corectitudine mai rara. Dar daca o au de sase ori mai mare e normal sa se simta ca Terente in fata clientilor. Si sa o si demonstreze.
RUSINE! Ati mancat ceva bani de la mine.

9 comentarii:

  1. Va multumim pentru articolul dvs, vrem sa facem si noi cateva precizari, sau... dreptul la replica, speram ca va fi si publicat:

    -----------------------------------------------

    DVS: "Am platit patru ani de zile peste 100 de euro anual la un site de promovare"

    Abonamentele dvs au fost de fapt 3, nu 4:
    #1. 10.07.2009 - 09.07.2010
    #2. 10.07.2010 - 09.07.2011
    #3. 10.07.2011 - 09.07.2012

    -----------------------------------------------

    DVS: "De fapt abonamentul inceta prin august si radierea a fost facuta cu 2 saptamani mai devreme"

    Niciodata nu suspendam un abonament inainte de a inceta perioada platita. Si in acest caz, colaborarea pensiunii Roua Muntilor Moroeni cu TURIST INFO a inceput in 10.07.2009, a durat 3 ani => s-a incheiat la 09.07.2012, nu in august 2012. Unitatea dvs. a fost suspendata de pe TURIST INFO la 08.08.2012 (data la care ati primit si emailul de suspendare), deci cu o luna dupa expirarea abonamentului.

    -----------------------------------------------

    DVS: "Si daca au pornit treaba, afacerea se rostogoleste de la sine cu cheltuieli aproape zero = 0"

    Costurile nu sunt 0 pentru ca salariile, hosting-ul, echimentele, amortizarile nu sunt 0.

    -----------------------------------------------

    DVS: "escroci care au facut avere si nimic de plusvaloare"

    Nu intelegem de ce ne-ati platit si in al 2-lea an si in al 3-lea daca nu am adus plusvaloare afacerii dvs.

    -----------------------------------------------

    PS: Sunt 2 abordari:

    #1. Intentionat ati vrut sa prezentati date neadevarate pentru a ne face o imagine negativa. In acest caz ne limitam la prezentarea de fapt a realitatii fara sa mai comentam in nici un fel nici comportamentul si nici limbajul.


    #2. Datele eronate pe care le-ati afisat pe blogul dvs. sunt singurele pe care le-ati avut ("platesc 4 ani si ma suspenda cu 2 saptamani mai devreme") si nu v-ati propus neaparat ca prin articolul dvs. sa distorsionati opinia publica prezentand lucruri neadevarate. In acest caz va intelegem, partial, indignarea.

    De multe ori hotelierul care intarzie plata "uita" de perioada prestata inainte de plata. Daca ati avut impresia ca v-am suspendat cu 2 saptamani mai devreme, va intelegem supararea. Sper ca, dupa ce am recapitulat impreuna adevaratele date, sa aveti o alta impresie.

    Pe de alta parte nu putem intelege asteptarile dvs. privind reducerea pe care considerati ca o meritati, ca afacerea noastra se rostogoleste cu costuri 0 si limbajul pe care l-ati folosit (escroci, smecheri). Si noi avem o parere despre beneficiarul care intarzie plata 1 luna si tot furnizorul este de vina pentru incetarea colaborarii dar facem un efort sa ne exprimam frumos.

    Intr-o economie in care puterea de cumparare a leului scade in fiecare an cu procente bune (deci viata pentru toti este mai scumpa acum ca in 2009), sa mentii acelasi pret este deja o reducere. Nu ar fi ok nici daca eu, ca turist, as considera ca ati finalizat pensiunea iar apoi afacerea se rostogoleste cu costuri 0, nu-i asa? Investitiile initiale trebuiesc amortizate iar afacerea permanent intretinuta (adica costuri). Dvs. aveti cladiri, noi avem servere.

    Va asiguram ca si programatorul care va realiza site-ul personal va inceta furnizarea servicului daca nu este compensat. Nu tebuie sa va considerati "la mana lui" ci doar sa dati dovada de o intelegere simpla: sa beneficiezi de un serviciu inseamna sa te si compensezi... pentru ca afacerea aceluia, ca si o pensiune, este intretinuta de oameni care traiesc, mananca, au o rata, o masina, o casa, isi duc copii la gradinita. Ca hotelierul solicita turistului sau ca administratorul unui site solicita hoteleirului plata pentru serviciile prestate nu ni se pare dovada de "smecher" ci doar umil bunsimt.

    Nici o suspendare pe care TURIST INFO o face nu este definitava. Reluam cu placere orice colaborare daca exista respect.


    Va multumim.

    RăspundețiȘtergere
  2. E usor sa te ascunzi in spatele unui link de reclama fara sa ai raspunderea propriei identitati.
    Referitor la perioada de valabilitate a anului de aparitie ia sa vedem cine minte si cine e de rea credinta.
    Din moment ce am platit pentru un an de zile (alt titular de contract) factura FACTURA PROFORMA WWW.TURISTINFO.RO
    NR. 4547 din 30.08.2011 si eu am platit-o in septembrie, cat e normal sa dureze un an????? Nu tot pana in 30 august?????
    Si factura neproforma cine a primit-o???? Si e oare inregistrata ea pe la voi?????
    Asa ca vedeti voi cum e cu reaua credinta?
    Am mai vrut sa va spun ca si din mail si din comentariu si din discutia telefonica nu respira decat aroganata si smecherie.
    A fost o casnicie bazata doar pe bani. Voi sa ii luati si eu sa ii dau in orice conditii.
    Asta e oarecum ca mersul la curve.

    RăspundețiȘtergere
  3. parerile sunt impartite, intradevar sunt pe prima pagina daca scrii cazare

    RăspundețiȘtergere
  4. Intr-adevar li s-a urcat "popularitatea" la cap celor de la turistinfo.

    Am avut si eu o experienta asemanatoare. Concluzie. Avizi dupa bani pentru un serviciu de !@#$% pe care il ofera ei.

    RăspundețiȘtergere
  5. Promovatul asta agresiv de care spuneti, pentru a ajunge nr. 1 pe un cuvant pe care e bataie mare cum e "cazare", e scumpa rau; nici nu va imaginati. Un site facut cu 100E valoreaza fix 100E, poate chiar mai putin.

    Ca sa ridicati un site in cautari aveti nevoie de programatori buni (salarii imense) si optimizare SEO pe masura. Verificati cate back-link-uri are site-ul in cauza si interesa-ti-va cam cat costa unul - unele sunt gratis ca cel din interiorul articolului (astfel incat articolul asta le face mai mult bine decat rau).

    Daca mergeti pe AdWords, 1000 RON/luna nu va ajung nici pe-o masea. Personal, mi se pare o gluma sa platesti doar 100E/an pentru promovarea pe portalul nr.1.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Apreciez calitatea in orisice. Asa cum apreciez ca esti cineva care chiar se pricepe la site-uri si SEO. Tare mult as fi vrut sa ma pricep si eu. Ai dreptate cand spui sa un site de 100 euro merita 100 euro. Ai dreptate cand spui ca este bataie mare sa fi la varful cuvantului cazare. Ma bucura sa aud ca inca programatorii au salarii imense. Apropo de back-link-uri gratis, ce se asunde in spatele numelui Gratian. Dar pentru ca apreciez continutul ma fac ca nu vad. Din pacate ma simt neinteles. Of-ul meu era altul. De atitudine si de profitabilitate. Pe o piata in care marea majoritate a celor care platesc aceste abonamente ( sa zicem, personal, de 100 euro/an de KKT) o duc tare greu si pentru unii 100 euro poate reprezenta si 20% din profitul pe un an. Asa ca daca piata te omoara (doar pe unii) nu poti si tu sa mai lasi la pret???? In rest sper ca afacerea ta sa mearga bine. Succes.

      Ștergere
    2. Uite ca raspund fara backlink in semnatura, care oricum e nofollow si nu numai ca are valoare aproape de 0, dar poate fi si penalizat (e mai mult un link ca sa stii cu cine vorbesti).

      Pe acelasi rationament si turistii pot comenta si chiar o fac, ceea ce nu e corect. De cate ori nu auzim ca preturile de cazare sunt exagerat de mari?...pentru salariile noastre. Nu noi am vrut economie de piata, cu pretul stabilit de cerere si oferta?

      Calculele nu-s asa simple cum par la prima vedere. Am un abonament la cablu/internet de 9 ani si nu mi-au facut nici o reducere si, fara sa stiu nimic de firma, din afara, am impresia ca n-au cine stie ce costuri cu mine.

      Poate turistinfo.ro ar fi putut face o reducere, poate nu. Ei isi fac calculele lor, iar piata accepta pretul sau nu. Nu sunt pe pozitie de monopol avand sute de concurenti, multi dintre acestia gratuit. Ofera insa un serviciu mai bun decat ceilalti, pentru care, ca in orice alt domeniu, tin de pret. Nu e de condamnat.

      Ștergere
    3. Tot nu am inteles totusi cu cine vorbesc. Ceea ce inteleg este ca serviciul cel mai bun este al colegilor tai. Minunat. Si sa traiasca economia libera de piata. Nimeni nu este de condamnat. Fiecare cu parerea lui si cu modul lui de exprimare. Costuri exista in orice. Totul depinde de atitudine si de modul de cum interactionezi cu cei carora pana la urma le iei banii. Serviciul cel mai bun este cel care da rezultate concrete nu doar trafic. Asa ca pot spune ca a fost interesant schimbul de comentarii, pana acum, nu cred ca avem nici un punct de convergenta.
      Daca vrei sa ai ultimul cuvant esti liber.

      Ștergere
  6. lucrurile sunt simple, cati clienti au venit la pensiunea dvs din turistinfo.ro? cati au spus "sa stiti ca am dat de pensiunea dvs din portalul X?" niciodata ce este gratis nu se va ridica la nivelul celui platit, eu detin o afacere de gen si costurile sunt ridicate in ce priveste managementul tot ca dvs sa apareti online, sa nu existe erori, sa nu pice portalul si tot asa, cum dvs aveti cheltuieli cu managementul pensiunii asa si noi avem cheltuieli cu servere advertising si tot asa... de ex toti platim celebra taxa RADIO TV care este din ce in ce mai mare si ce primim in schimb? nimic, mai exact platim 2 abonamente la cablu lunar dar folosim decat 1 si ala nu il renegociem niciodata, dc? pt ca daca vrei cablu tv platesti, nu vrei, nu mai platesti, simplu....dvs trebuie sa vedeti partea care va avantajeaza pe dvs nu cat castiga ei ori ce masini isi cumpara, este un business cu o deschidere nationala si asta implica costuri, este un business pe care si dvs il puteti face de maine, intrebare este dc nu il faceti? pt ca nu stiti, poate cum nici ei nu stiu sa faca managementul pensiunii dvs...ce va spun aici nu este ca sa ne contrazicem ori altceva, sunt puncte de vedere diferite si dvs puteti alege lejer cele 3200...de portaluri gratuite...aaa si nu reprezint turistinfo.ro

    RăspundețiȘtergere