Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 15 septembrie 2012

Pentru unii scoala a inceput deja!

Pentru juniorul meu scoala a inceput deja de doua saptamani. Si cu ea si problemele.
Cum multa lume vrea la scola din Dorobanti clasa I-ii are trei grupe de scolari. Si cum in trecut strainii (levantinii) erau majoritari acum romanasii nostri se inghesuie sa-si inscrie odraslele. Ce de gainuse, ce de ogarari si de iliidumitresti sunt cu fetitele.
Cum vechia locatie era deja neincapatoare scoala s-a extins peste o trecere de pietoni. Acum are doua locatii despartite de Calea Dorobantilor si legate de trecerea de pietoni. Frumos si practic.
Investitie zero, profit maxim.
Ii admir cum conduc afacerea. Ar trebui sa dea lectii si statului roman in materie de profitabilitate si de programa scolara.
Sa vedem. In fiecare an taxa scolara se mareste cu 500 de euro. Bun. Dar si manualele devin cu 50 de euro mai scumpe. La fel si uniformele.
Ia sa vedem. O pereche de pantaloni facuti cu 50 Ron la o fabrica de textile de pe langa Ploiesti se vinde cu 50 de euro. Un tricou polo alb care se gaseste si cu 20 de RON se vinde cu 20 de euro s.a.m.d. !
In materie de organizare sunt la fel de romani ca si restul scolilor.
Au spoit noile clase si au gasit niste bancute si scaune second-hand pe afara care le-au zvârlit in noile clase. Si nu s-au gandit ca totusi un copil are nevoie si de cuier si un dulapior.
Asa ca hainele stau pe spatarul scaunelor si matura podeaua care gazduieste manualele scolarilor. Asta zi de zi. Superba organizare. Clasele au fost subdimensionate si copii erau ca sardina in conserva. Au reusit sa schimbe sala de clasa dar pana in prezent dulapiorul si cuierul nu sunt gata.
Taxa scolara a fost insa platita la timp. Si nu e mica.
Tare ma tem ca ar mai fi ceva balcanic la aceasta scoala.
Sa zicem ca ar fi o Tanti Mita. Si ca ar avea doi copiii. Un baiat, mai mic si o fata , mai mare. Si ca amandoi ar fi foarte buni la invatatura. Dar ar mai fi cineva care ii eclipseaza. Si atunci ce sa faci. Ca doar nu o sa raman copilasii numarul doi in clasa. Noroc ca exista clase paralele. Si ca anual se reorganizeaza copiii in clase.
Fatalitatea a facut (ciudata coincidenta) ca concurentul baiatului din clasa a doua sa fie mutat la clasa paralela si fata din clasa a cincea sa fie mutata la clasa paralela, asa incat au rams fara concurenta. Ciudata rearanjare a copiilor in clase. Zau asa!
Trebuie sa recunosc ca totusi scoala se face. Si inca una buna. Si ca miss-urile isi dau silinta.
Si ca limba engleza nu mai este un mare secret pentru copii!
Bravo lor!
Concurenta este acerba mai mult de jumatate din copii avand medii anuale de peste 92%. Ceea ce este un procentaj ridicat la ce carte se face acolo.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu