Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 11 septembrie 2013

O rugaciune !

Un monolog al spiritului cu Divinitatea! Asta ar fi definitia savanta a rugaciunii. De fapt pentru mine o rugaciune inseamna o declaratie de dragoste.
Stateam de vorba demult cu cineva si intrebam ce rost ar avea o declaratie de dragoste intre doi oameni inteligenti. Cam la fel ar fi si intrebarea ce rost are rugaciunea catre Divinitate? Parca Divinitatea nu ar stii exact de ceea ce suntem in stare si ce este in sufletul nostru. Putem minti Divinitatea? Putem oare sa ne rugam la ceva in care nu credem?
In timp am inteles esenta unei declaratii de dragoste. Si de necesitatea de a o face intr-un mod cat mai repetat. Asa cum este bine sa ne rugam in fiecare seara, la fel de bine este sa ne declaram dragostea in fiecare zi.
Pentru cine crede in chakre ar fi vorba de a patra chakra, cea a dragostei neconditionate. Sub stapanirea verdelui. Poate si din privire. Ar reprezenta o eliberare energetica si o armonie interioara, o pace interna cu sinele. Localizarea acestei chakre este in inima.
Adevarul este ca avem nevoie sa fim iubiti, sa fim apreciati, sa fim intelesi. Sa stim ca reprezentam ceva pentru cel putin cineva. Si mai ales avem nevoie sa stim asta. Avem nevoie sa auzim ca cineva tine la noi. Ca exista cineva caruia ii pasa de noi.
Daca Divinitatea are nevoie sa ne auda rugaciunea, un simplu muritor are si mai mare nevoie de asa ceva. Este un exilir al existentei. O potiune magica care ne umple de energie. O simpla vorba. Si care creeaza efecte asa puternice.
O rugaciune este un act intim intre constiinta noastra si Divinitate. O declaratie de dragoste este tot un act intim intre doua spirite. O punte a fericirii. Un transfer emotional de mare intensitate.
Daca orice om ar trebui sa stie o rugaciune, tot asa orice om ar trebui sa stie sa faca o declaratie de dragoste.
Din pacate Divinitatea nu ne poate raspunde tot cu vorbe. Ne raspunde cu fapte. Si ne arata ca ne iubeste si Ea. Chiar daca noi nu intelegem mesajul sau poate il asteptam mult prea rapid.
In schimb la o declaratie de dragoste putem primi raspuns. O alta declaratie de dragoste. Si care mai poate fi urmata si de fapte.
Primim ceea ce oferim. Si uneori oferim ceea ce primim.
Dar sa nu uitam niciodata de simplitatea si de frumusetea a doua cuvinte:
TE IUBESC!
Si sa nu ne ferim sa o spunem cat de des posibil.
Asta ar fi pentru mine o rugaciune vorbita si  nu un monolog interior.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu