Totalul afișărilor de pagină

duminică, 27 octombrie 2013

Pozitia copilului

De ceva timp incerc sa vad acest film. Si tot incerc. Iata ca astazi am reusit. Si ma asteptam sa fiu oripilat de limbaj. Si nu am fost. Nu spun ca eu as vorbi tot la fel. Sau caeste  indicat sa vorbesti asa cu copii sau parintii tai.
De fapt suna la fel de natural si in gura actorilor si in urechile mele. Si cu asta am spus totul fara urma de ipocrizie.
ASA SE VORBESTE IN ROMANIA. Nu peste tot. Dar in marea majoritate a cazurilor. Nu in toate familiile, dar in multe. Suculenta si savoarea vorbelor fara perdaf ne fac uneori sa ne simtim mai bine. Si pot defini mai exact ceea ce simtim.
Asta despre limbaj.
Despre mesajul filmului am descifrat doua aspecte.
Unul ar fi matriarhatul de care tot povestesc de ceva vreme. Si de baietii zdrobiti de mame posesive. Si de sotii carpa din viata femeilor posesive si autoritare. Asa ca nu mai insist si va las sa vedeti filmul care chiar merita.
Al doilea aspect ar fi oglinda cu suprafata perfect plana (reda realitatea fara a o deforma). Filmul este o oglinda a vremurilor noastre. Daca cineva se jigneste este mult mai usor sa dai vina pe limbaj decat sa vezi esenta suparatoare din film.
Aici as insista putin.
Caragiale vad ca are demni urmasi. Si limbajul lui era obscen. La fel si personajele lui. DAR ASTA ERA REALITATEA. Sau ma rog o fata a vietii cotidiene.
Pozitia copilului s-ar putea numi la fel de bine " Pozitia elitei conducatoare a Romaniei".
Un accident de masina. Cu victima. Sute de asemenea cazuri s-au petrecut pe bune in Romania. Si din sute de cazuri doar cativa au facut puscarie pe bune.
Toti au avut pe cineva. Sa sune si sa-i rezolve.
Asa functioneaza Romania.
Sa nu mai fim ipocriti si sa ne oripilam.
Filmul a luat premiu pentru ca este corect. Si pentru ca asa ne percep pe noi strainii.
NUMAI NOI NU NE VEDEM ASA!
Si aici este problema.
In Romania un asemena film nu ar fi fost premiat NICIODATA!!!
Ar fi fost doar supus oprobiului public si acesta nu ar fi intarziat sa se manifeste.
Multa ipocrizie, multa minciuna si mult spectacol.
Saracii baieti crescuti de mame autoritare.
Nici nu vreau sa ma gandesc ce se va intampla cand vor rupe lantul si vor nimeri in bratele cine stie carei matracuci. Pentru ca viata chiar are si MORALA. Si ea nu intarzie sa se manifeste.
Culegi vant semeni furtuna.
Mamelor din lumea intreaga eu va dau un singur sfat.
Uitati-va si in cerul gurii la copiii vostri carora le puneti lantul. Inainte si dupa.
Un film genial!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu