Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 28 februarie 2015

Dosarul Microsoft !

A trebuit sa citesc un intreviu acordat de Seby Romania TV sa inteleg cat de pervers a fost cazul Microsoft!
Acum pot si eu sa afirm cu tarie ca si Microsoft are partea de vina. Chiar penala.
Ma uitam cu invidie la masinile pe care baietii de la Microsoft le conduceau prin Bucuresti. Era simplu de identificat. Mertzane cu numar MSF. Ei toti tineiri si la costum. Erau reprezentantii unui gigant  american care nu prea avea cum sa faca smechereli. OARE?
Cand spui un claculator, automat ajungi si la Microsoft. Si atunci unde este vina lor?
Un calculator nu poate functiona legal fara o licenta de sistem de operare. CORECT?
Si in Romania toate institutiile publice au fost dotate cu calculatoare. Si toate aveau nevoie de licenta.
Aici intervine smecheria semnalata de dl. Seby. Nu este vorba de a cumpara efectiv un DVD cu sitemul de operare, DVD care sa aiba o holograma si un cod de utilizare pentru o licenta Microsoft.
Nu este vorba de asa ceva. Toate calculatoarele din Romania deja aveau licenta cumparata in momentul in care calculatoarele au fost achizitionate.
Aici este vorba de vinderea posibilitatii de a descarca de pe site-ul Microsoft upgrade de soft.
Iata fragmentul integral de pe blogul lui Catalin Tolontan:
""– Și unde nu e egală justiția? La Microsoft?
– Exact! Știți ce ne-a vîndut Microsoft?
- Licențe.
– Nu. Asta se spune pe televiziuni. Nu ne-a vîndut nici o licență! Pentru că acele calculatoare care erau în ministere aveau deja licențe.
- De unde?
– De la noi, eu eram în afacerea IT la jumătatea anilor 2000 și știu ce spun. La un moment dat, exista obligația ca toate firmele care vindeau calculatoare să le vîndă împreună cu licențe. Pe care noi le cumpăram, era sub 100 de dolari, de la Microsoft. Și atunci ce au făcut americanii? Au zis că vînd Guvernului upgradarea, adică posibilitatea de a descărca îmbunătățirea softului.
- Adică ne dau versiunile ulterioare.
– Teoretic. Doar teoretic! Însă pe calculatoarele Guvernului oricum nu mergeau noile versiuni, care de altfel nici n-au fost descărcate! Noi am cumpărat nimicul cu 400 de milioane de euro în 10 ani. Acesta este adevărul! Și de aici s-au luat șpăgile pe care le vedem astăzi la televizor.
– O secundă vă rog! Dacă facem o cerere la Microsoft să ne spună pe cîte calculatoare cu licențe ale Guvernului României s-au descărcat în anii ăștia softurile, ca să știm ce am plătit, spuneți că vom afla că pentru sute de mii de calculatoare s-au descărcat doar cîteva mii de softuri?!!!
Sebastian Ghiţă își unește arătătorul cu degetul mare, descriind două cercuri mici, făcute din carne de om tînăr. Două zerouri!
Nu rîde deloc. “Nu! Eu spun că s-au descărcat spre zero licenţe! Eu spun că am asistat la o operaţiune de furt din bugetul României de 400 de milioane de euro. Și Microsoft nu e singurul exemplu. Mai am să vă povestesc”.""
Adica de 400.000.000 euro s-a vandut praful de pe toba!!!
Si Microsoft nici macar nu a clipit ! A luat banii si a dat aprobarea (nu o recunoasca in veci) sa se vireze spagile.
Si ca teapa sa fie completa, Microsoft a renuntat sa mai acorde asistenta tehnica pentru sistemul de operare Windows XP. Adica pentru sistemul pe care il utilizeaza 99% din calculatoarele folosite de statul roman!
Este un caz de predat la scoala de hoti cu gulere albe. Studiu de caz!!!
Asa a incurajat Microsoft coruptia sistemica si transpartinica in Romania.
Si atunci cu ce autoritate morala ne mai poate judeca USA?
Ce sa mai zic de Bechtel?
Sa licentiati bine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu