Totalul afișărilor de pagină

vineri, 6 februarie 2015

Republica ! Mareata vatra!

Aici si varianta audio : https://www.youtube.com/watch?v=FPDs8crLQfI
Romanul este republican. Mai nou si mai vechi. Si spun asta fara sa ma gandesc la Candiano Popescu. Pentru ca totusi si domnitorii erau tot ....alesi.
La moartea unui domnitor se convoca Sfatul domnesc. In afara de boierii importanti in sfatul domnesc era prezent si Mitropolitul. Exista chiar si un trimis al sultanului la alegerea domnitorului. Pe numele sau CAPUGIU (kapugu). Deci alegeri. Ma rog nu puteau fi alesi decat oase domnesti dar in principiu exista o alegere a unui domnitor dintre diversi candidati.
Sa nu uitam ca si Alexandru Ioan Cuza tot ales a fost. Si Carol Iii tot ales a fost. Cu sprijinul lui Napoleon al IIIlea si partial al lui Bismark.
Odata cu Ferdinand, Carol al IIlea si Mihai am ajuns in situatia de a fi ereditara treaba.
Si am ajuns la Republica Populara Romania. Si la eliminarea oricarei traditii monarhice perpetuata pana in zilele noastre. Asa ca monarhia in Romania este cam decedata. Si cu moartea lui Mihai (are totusi o varsta) va fi complet uitata. Vor urma funeralii nationale, trei zile de doliu si in final toata lumea va rasufla usurata ca proprietarul a murit si nu a reusit sa intabuleze proprietatea pe numele fetei.
Si acum sa vedem cum putem face sa functioneze mai bine REPUBLICA ROMANIA 2.0 .
Este clar ca in curand va sucomba daca nimic nu se schimba.
Va sucomba pentru ca sistemul de invatamant este neperformant si nu ridica nivelul de educatie, cultura si civilizatie al poporului roman. Vom ajunge o masa de manevra si un popor de consum.
Va sucomba pentru ca sistemul de sanatate este profund corupt (inca) si nu poate depasi dimensiune sociala. Vom avea generatii din ce in ce mai bolnave si mai imbatranite.
Va sucomba pentru ca sistemul de pensii este pauper si in maxim 5 ani de zile nu va mai putea sustine (chiar si cu infuzii masive de la bugetul de stat) intreaga armata de pensionari.
Va sucomba pentru ca exodul de creiere spre un salariu corect va continua.
Asa ca in Romania vor ramane asistatii sociali, cei pusi pe furaciune, aparatul guvernamental si o mana de salariati care nu vor mai suporta povara fiscalitatii. Si bineinteles o mana redusa de visatori.
Statul roman trebuie sa clarifice legatura si locul si rolul BOR in Romania.
Actuala clasa politica este ireversibil pierduta in coruptie pentru a putea fi schimbata. Culmea este ca nu cei mai batrani sunt cei mai perversi ci cei mai tineri.
Natalitatea este alt motiv de ingrijorare. Cine nu poate privi in viitor are toate sansele sa-l compromita si romanii sa ajunga o minoritate in propria lor tara.
Timpul nu mai are rabdare. Sunt atatea de schimbat in bine incat nici nu stiu daca cineva a facut un plan cu toate problemele existente in Romania care ar trebui schimbate.
Problemele trebui identificate, planificate si rezolvate pe rand.
Dar trebuie o data macar incepute. Si nu bâjbâite si timid atacate.
Am cunosct o groaza de oameni competenti si corecti in viata mea.
De aceea inca nu mi-am pierdut speranta.
Singura problema este gasirea si cooptarea lor in insanatosirea ROMANIEI!
Lipseste inca agentul coagulant.
Sa coagulati bine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu