Totalul afișărilor de pagină

marți, 15 mai 2012

Mentalisti, Magicieni, Iluzionisti, Vrajitoare sau Escroci?

Totul este o poveste in viata. Una mai bine spusa , alta mai prost! Chiar si mana intinsa pentru pomana daca nu are in spate o poveste interesanta nu primeste nimic.
Judecand la rece nu exista puteri care sa contravina legilor fizicii si naturii. Exista doar iuteala si nebagare de seama, uneori algoritmi matematici care converg spre un rezultat,  tot felul de dispozitive ingenioase si mult spectacol.
Fie ca se numesc : Mentalisti, Magicieni, Iluzionisti, Vrajitoare ei vand de fapt un spectacol. Un spectacol in care marea majoritate vede si nu intelege. Si cand nu intelegi incepi sa presupui. Si atunci se deschide o poarta. Cea a imaginatiei, care duce intr-un infinit de posibilitati. Asta ar fi avantajul. In schimb stiinta nu deschide nici o poarta. Ea trage concluzii logice si irefutabile. Nu exista loc de indoieli.
Cine chiar se astepta ca  Mentalisti, Magicieni sau Iluzionisti sa indoaie o moneda cu adevarat, sau sa-si incetineasca pulsul cu adevarat (in tot corpul) are serioase probleme de perceptie a realitatii. Si daca chiar crede asa ceva atunci tot cei descrisi mai sus sunt niste ESCROCI!
Pentru cine priveste totul ca un spectacol si se lasa transpus la varsta copilariei, ei sunt showman-i!
Aceasi comparatie o fac si cu Vrajitoarele. Cine se asteapta ca sa iasa necuratul din asternuturi sau sa se lase sotul de bautura sau preacurvie, a urmarit prea multe filme cu Harry Potter!
Am auzit ceva zvonuri ca nici Mos Craciun nu prea ar fi ceea ce vrea sa para! Dar asta depinde de fiecare.

Frumoasele versuri cu : " Eu nu strivesc corola de minuni a lumii" ar trebui mai des citite.
Asa ca fiecare traieste in ce lume vrea!
Dar sa ii acuzi de Escrocherie pe susmentionatii inseamna ca nu ai inteles regulile jocului.
Si nu uitati: Show must go on!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu