Totalul afișărilor de pagină

joi, 31 mai 2012

The China Syndrome !

Am vazut cand eram pusti un film "The China Syndrome" parca se numea. Si acolo era vorba de topirea miezului unui reactor nuclear si traversarea Pamantului pana la celalalt capat.
Am imaginat si eu acelasi scenariu dar de data asta plecand din Romania. Si drumul meu m-a dus nu departe de Australia.
Si la ce concluzie am ajuns:
Retraim aproape aceeasi istorie ca si Australia doar ca o strabatem in sens invers.
Ei se dezvolva si prospera, noi involuam si ne salbaticim.
Iata un mic fragment din istoria Australiei:
""Australia a fost inițial folosită de către autoritățile engleze drept loc de deportare a deținuților de drept comun. La data de 13 Mai 1787, o flotǎ engleză pleacǎ din Portul Portsmouth spre Australia, comandatǎ de Arthur Phillip, cel care avea să fie și primul Guvernator al coloniei. Avea la bord aproximativ 1000 de oameni. Dupǎ o cǎlǎtorie de aproape 8 luni ajung la Botany Bay, în sudul continentului, la data de 21 Ianuarie 1788, denumind izvorul descoperit acolo Sydney, dupǎ numele Ministrului Coloniilor. Începutul este mai greu, provizille aduse din Anglia terminându-se rapid, iar plantele cultivate nu au reușit să se prinda datoritǎ secetei existente. O corabie este trimisǎ in Batavia pentru aduce provizii, se impun rații pentru deținuți, iar criza va fi rezolvată.""

Fara sa fiu rautacios, inceputul Australiei inseamna detinuti si gardieni (paznici). Adica Hotii si Vardistii!
Asta este esenta!
Cam la atat se mai rezuma si forul nostru legislativ. Fosti Vardisti comunisti si actuali hoti prinsi si neprinsi. Si cativa preoti si cativa oameni nevinovati!
In timp ce Australia trece prin criza avand crestere economica, noi ne sufocam si murim incet!
In timp ce noi exportam ceea ce este mai bun din Romania, atat ca materie cenusie cat si ca meseriasi, pastram printre alesi si functionari de stat pe aceia care acum aproape 230 de ani Anglia ii trimitea cu vaporul la capatul Pamantului.
Oare de ce in loc sa pastram ce e bun si sa starpim ceea ce e rau, noi procedam exact pe dos? 
Nu incetez sa ma intreb cum ar fi aratat Romania daca nu plecau din ea peste 3.000.000 de oameni in ultimii 25 de ani ????
Se spune ca fiecare tara isi are conducatorii pe care ii merita.
Daca as face un repros general conducatorilor nostri, ar fi acela ca am pierdut oameni pe care Romania se putea baza si prin care se putea dezvolta.
Ce poate fi mai trist decat a avea ca vis suprem sa pleci din tara in care te-ai nascut?
Si mai ales daca visul te bantuieste periodic?
Pe langa ca au indatorat Romania cu 100.000.000.000 euro, au tembelizat populatia si au lipsit-o de un acces decent la servicii de sanatate, educatie si cultura, reusesc sa lase ca singura speranta de mai bine fuga in strainatate.
Chiar si la antipozi!
Uneori si eu imi doresc sa fiu un miez supraincalzit de reactor!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu