Totalul afișărilor de pagină

marți, 22 mai 2012

Scutul american tine pana la Carsium!

Nici nu am intrat bine sub scutul antiracheta ca sub scut au inceput deja sa functioneze detectoarele de metale!
Ce poate fi mai frumos cand incerci sa cunosti o tara decat sa-i inveti istoria. Si unde se poate invata cel mai bine istoria Romaniei decat printre ruine. Sa zicem printre ruinele castrului roman de la Carsium de langa Harsova. Care intamplator este nu departe de  baza militara americana de la Mihail Kogalniceanu. Si unde se pare ca sunt ceva arheologi amatori. Sau vazand atatea camioane cu fier vechi mergand pe soselele Romaniei arheologii au avut un scop dublu. Cauta bijuterii din epoca daco-romana sau se multumesc si cu ceva fier vechi!
Stirea pe scroll suna asa:
""
 Doi soldați americani au fost prinși cu detectoare de metale în situl arheologic Carsium. Ancheta asupra incidentului a fost preluată de autoritățile americane, potrivit B1TV.
În cazul în care se dovedește că americanii încercau să găsească anumite vestigii, aceștia ar putea intra sub incidența legii penale din România. Acest eveniment ar putea cauza tensiuni diplomatice între România și Statele Unite, date fiind cazurile precedente, cum ar fi dosarul Teo Peter, atunci când pușcașul american acuzat de uciderea fostului basist al formației Compact a fost dus în SUA și judecat după legea americană.

Un posibil conflict diplomatic ar putea fi evitat dacă ținem cont de bunele relații dintre București și Washington, în ceea ce privește prezența militarilor americani în județul Constanța, dar și a amplasării scutului antirachetă pe teritoriul României.

Ambasada SUA nu a infirmat știrea, dar nu a făcut niciun comentariu.""
Eu personal nu am prins vremurile in care mareata Armata Rosie a carat cu trenul din Romania un munte de uraniu, milioane de tone de petrol si multe alte resurse. Dar era armata de ocupatie si nu prea aveai ce comenta!
Acum nici nu prea stiu ce sa spun. Este actiunea individuala a unor soldati. Transferati banuiesc de prin Irak sau Afganistan unde aveau si acolo la indemana detectoare de metale. Si nu e pacat daca nimeresti intr-o tara inapoiata (semibananiera) sa nu ii valorifici resursele pe care ea nu le poate valorifica. Si pe urma sa le scoti la licitatie pe e-Bay!
Nu stiu oare de ce eu cred ca baietii nu erau la prima experienta de acest fel. Si ca erau de fapt vanatori de "artefacte"!

De la vremea lui : "davai ceas" sa nu trecem la " I found the dacians gold"!
Parca este loc suficient la Muzeul National de Istorie si nu trebuie expuse direct la Muzeul Guggenheim!
Asa ca rusine Uncle Sam!
De ce oare trebuie sa ne simtim mereu umiliti si jefuiti????
Chiar si nu de o institutie straina ci doar de cetatenii ei!
Cine ne fura trecutul ne fura si viitorul!!!
Oare dronele alea ce pazeau?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu