Totalul afișărilor de pagină

vineri, 4 mai 2012

Prima bataie!

Ce baiat nu isi aduce aminte de prima batatie din viata lui. Ca a fost la gradinita, ca a fost la scoala, ca a fost in fata blocului, nici nu mai conteaza. A hotarat sa se confrunte cu un alt mascul si sa isi rezolve o disputa. Asa cum este in codul genetic al barbatului. Cum se rezolva de mii de ani multe dispute intre barbati. Si poate nici nu trebuie sa-ti fie rusine de asa ceva.
Ce poate face un baiat de sapte ani sa-si demonstreze puterea si personalitatea. Sa incerce sa rezolve o disputa prin intermediul ratiunii si a logicii? Sa incerce pe calea religiei? Sa fuga si sa se ascunda? NU!
Trebuie sa se lupte si sa-si demonstreze ca poate face fata oricarei provocari si ca poate sa lupte si fizic pentru a-si apara o idee, un principiu sau chiar propria persoana.
Asa ca si baiatul meu a ajuns in acel moment. Care s-a intamplat aseara. Prima bataie adevarata din viata lui, la care a fost si batut.
Cum a fost de fapt?
De ceva timp urmeaza cursuri de Karate Kyoukushin. Si a ajuns la centura albastra. Cu 8 kyu. Si e tare mandru de asta.
Antrenorul care este campion european si mare amator de kumite organizeaza la sfarsitul antrenamentelor lupte intre elevi.
Pentru a-l testa pe Andrei stiind ca nu ii place sa piarda l-a santajat cu trecerea la o grupa de incepatori daca nu lupta cu dublul campion national la categoria lui de varsta. Care are si centura galbena. Si care face karate de 3 ani.
Asa ca pentru a nu pierde grupa de avansati Andrei a acceptat lupta. Si  s-a aruncat ca un zmeu in lupta si a dat cu toata forta. Dar nu a fost suficient. Caci aproape doi ani in plus de antrenamente si un rang superior la centura si-a spus cuvantul. A luat bataie Andrei.
A venit plans si suparat. Lacrimile nu stiu daca erau de durere sau datorate infrangerii.
Cert este ca a ajut curajul sa se bata cu cel mai bun stiind ca nu are nici o sansa si chiar si batut fiind, a dorit sa continue cu antrenamentele.
SINCER BRAVO! Ai toata admiratia mea Puiule!
Acesta ramane un moment definitoriu in viata ta. Cand ai luptat si ai fost curajos. Si cand ai luat si bataie si nu ai abandonat!
Astfel de evenimente te calesc si iti arata viata in adevarata ei splendoare. Fara a fi sub aripa mamei sau a tatalui.
Asa ca mai bine ca s-a intamplat intr-un mediu controlat decat la un colt de strada.
Si asa o lectie de viata trebuie tinuta minte!
Am deja baiat mare! Are o prima bataie la activ. Si asta cu un dublu campion national!
Sa nu renunti niciodata sa lupti. Chiar si fizic!
Pana la urma asta ne defineste : puterea de a lupta chiar si cu adversari mai puternici sau cand sansele nu sunt de partea noastra!
Ce parinti sunt oare aceia care isi dau copilul la karate? Va puteti intreba?
Dar karate nu inseamna numai bataie.
Inseamna si disciplina si concentrare si exercitii fizice si echilibru si forta si agilitate si minte agera si puterea de ati domina adversarul.
Cam ce ai nevoie si in viata de zi cu zi! NU?
Asa ca am ales acest sport (poate putin violent pe langa balet) in speranta de a cladi o personalitate puternica si un psihic rezistent.
Poate gresim dar o facem din dragoste!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu