Totalul afișărilor de pagină

vineri, 2 noiembrie 2012

Politica SRL

As incepe prin a spune ca in politica nu exista Mos Craciun! Si mai dureros, nici macar Dumnezeu! Cred ca asta ar fi principala calitate a unui om politic. Sa lase deoparte toate povestile siropoase, cand vine vorba despre el si sa fie un foarte bun actor in restul timpului. De fapt sa nu fie un actor grabit. Ci sa se confunde cu personajul pe care il interpreteaza si sa isi omoare personalitatea de dinainte de a deveni om politic.
Este o poveste cu transformările unui om politic.
Incerc sa o redau dupa cum imi aduc aminte :
"" Demult traia un tanar care dorea sa devina politician, dar era sarac lipit pamantului si nu avea nimic decat un suflet mare... MARE! Si cand a dorit sa se inscrie intr-un partid la sectia de tineret a trebuit sa plateasca cu ceva intrarea in partid. Dar sunt sarac lipit pamantului! s-a plans el. Nu-i nimic!  a spus seful lui. Trebuie doar sa-mi dai putin din sufletul tau. Tanarul a stat si s-a gandit si a fost de acord. Si-a zis in mintea lui : Am de unde!. Si a trecut ceva timp si s-a eliberat postul sefului de la tineret. Asa ca a vrut acel post. Acum nu mai era sarac lipit pamantului. Colegii lui l-au invatat cuvinte magice precum : spaga, mita, santaj, trafic de influenta, bani de la buget....... SUPER! Asa ca era pregatit. Dar plata a fost aceeasi : Putin din sufletul lui. Nici nu a mai ezitat deja. A fost de acord. Si tot asa: Sef la comuna, sef la municipiu, sef la judet si in final sef in Bucuresti. Cand a ajuns sus de tot si a vrut si mai sus nu a mai avut cum sa plateasca. NU MAI AVEA SUFLET!
Dar acum nu l-a mai intrebat nimeni de suflet! Era deja in liga baietilor mari si descurcareti gata sa preia conducerea la orice nivel in stat. Chiar si Presedinte. Poate si interimar! ""
Cam asa suna povestea auzita demult!
Si acum aud cu stupoare de lumea care descopera un secret cunoscut de pe vremea lui Cezar si a ultimului secol de Republica Romana! Voturile se cumpara, la fel si locurile in Parlament!
Asta in cazul in care nu esti Neagu Djuvara, sau Ion Iliescu sau chiar si Traian Basescu! In aceste situatii nu tu dai bani sa iei un mandat ci altii se gudura pe langa tine.
Asta este ca in viata de zi cu zi. Putini emaneaza forta si putere. Cine nu are CHARISMA si magnet la babe si asistati nu prea razbeste singur.
Asa ca 50.000 de euro pentru un loc pe lista nici macar nu este o propunere oneroasa.
Pentru ca acum in politica se merge pe un business-plan. Investesti la inceput o suma minimala (zic eu) de 50.000 euro si apoi in patru ani (minim) de mandat trebuie sa-ti inzecesti suma.
Asta este adevarul. Marea majoritate a alesilor neamului vin costelivi in Parlament si ies supraponderali (metaforic) din mandat.
Si noi ce ne imaginam???
Ca peste noapte armate de tineri incoruptibili si morali navalesc in politica. Saraci si cinstiti (HAHAHA) vin sa recladeasca Romania si isi dedica toata energia si priceperea doar pentru propasirea tarii si nimic in interes personal.
Hai ca imi vine sa rad!
Este o simbioza intre vanat si vanator sau intre simbiot si gazda imposibil de destramat.
Avem in Romania 20% din populatie care traieste si gandeste ca in UE! Ce facem cu cei 80! Din pacate acum nu se mai aplica principiul lui Pareto (80/20) . Pentru ca cei 80% chiar hotărăsc soarta Romaniei.
Si ei vor sa fie asistati. Si mintiti. Si condusi! Si chiar si furati! Asa ca micile lor gainarii sa para minore in comparatie cu furtul cel mare. Al alesilor!
Dupa ce a introdus Multi Level Marketing  in politica, acum Dan Diaconescu in direct introduce si scoaterea la mezat a sperantei si viitorului copiilor nostri. Dai un ban dar capeti imunitate si .......
Bravo Danutze! Zau ca nu este rau! Pentru 10% din iarna esti chiar o forta de luat in calcul!
Sigur se re-rastoarna carutza si in Parlament!
Am ajuns clar in epoca POLITICA SRL!
Sa votati bine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu