Totalul afișărilor de pagină

marți, 3 decembrie 2013

Parada de 1 decembrie 2013 !

Au trecut 95 de ani ! Oare de la ce? Glorioase momente.
Era o vreme cand imi placea sa fiu in mijlocul evenimentelor. Cand spun asta ma refer si la fotbal si la manifestatii  si la multe altele. Acum am ajuns sa savurez o transmisune TV-HD. Asa ca aceste randuri sunt o observatie la o observatie. Deci ca nu pot garanta ca obiectivitatea este prezenta.
Am vazut parada de 1 decembrie. Si mi-a placut. De ce?
In primul rand ca nu s-a huiduit. In al doilea rand ca mi-a dat un sentiment de mandrie. As spune ca de mandrie nationala.
Am vazut militari romani si tehnica lor de lupta. Femei si barbati vanjosi si frumosi care au defilat impecabil. Nu a fost o defialre de milogi si handicapati. A fost o defilare de oameni demni, profesionisti care aratau foarte bine atat fizic cat si psihic (as spune dupa expresia fetei lor). Si ei radiau de mandrie as zice datorita participarii la acest eveniment.
As vrea sa spun si cateva cuvinte si despre tehnica de lupta. Care trebuie legata de o reevaluare a lui Ceausescu. Sincer DA! A venit timpul sa ne uitam inapoi fara manie.
In afara de cateva masini, avioane si elicoptere TOTUL ERA FABRICAT IN ROMANIA!!!!
Asadar sunt mandru ca inca mai putem fabrica tancuri. Chiar si dupa model sovietic, tot un tanc romanesc este. Sunt mandru ca fabricam avioane cu reactie. Sunt mandru ca fabricam elicoptere. Sunt mandru ca fabricam autovehicule de lupta specializate. Ca fabricam rachete sol-aer si sol-sol si .....Sunt mandru ca in ROMANIA inca se mai produc o groaza de lucruri care functioneaza si functioneaza bine.
Prea ne-a fost inoculata ideea ca noi nu mai producem nimic! NIMIC! Si  ca trebuie sa importam TOTUL!
Romania are cativa piloni de baza : ARMATA , BISERICA.
Daca BOR inca este un subiect TABU, Armata Romana merita lauda noastra. Cu fonduri insuficiente poate face fata si inca foarte bine alaturi de partenerii din NATO. Nu a fost niciodata vreun comentariu negativ din partea NATO referitor la Armata Romana.
In incheiere as vrea sa subliniez ca aproape toti cei care au defilat sunt nascuti pe vremea lui Ceausescu.
Sunt tare curios sa vad cum va arata o parada cu cei nascuti pe vremea lui Iliescu!
ROMANIA LA MULTI ANI!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu