Totalul afișărilor de pagină

duminică, 31 martie 2013

SPAM ! Noul razboi mondial!

Se pare ca a inceput noul razboi informatic. Un nou si modern razboi mondial.
In goana de a face reclama cu orice pret SPAM-ul (adica email-uri nedorite si nesolicitate) ataca virulent.
Vad asta in casutele mele de email. Zilnic primesc sute de mail-uri cu ofete de munca de la adrese cu @google.com . Sau de la propriu site. Razboi total.
Acum 4 zile citesc si urmatoare stire:

""Atacul a fost indreptat impotriva organizatiei non-profit Spamhaus care lupta impotriva spamer-ilor si face liste negre cu acestia. Punctul de pornire a fost cand Spamhaus a pus pe listele negre compania olandeza Cyberbunker care isi are sediul intr-o cladire blindata in Olanda si face hosting pentru multe companii web controversate. Spamhaus spune ca Cyberbunker gazduieste companii care trimit spam, iar ca replica pentru includerea in lista neagra, olandezii au pornit impotriva Spamhaus un atac informatic fara precedent.
Atacul de tip Distributed Denial of Service (DDoS) a pornit pe 19 martie si avut o forta uriasa. Site-ul Spamhaus a fost un timp "pus la pamant" de acest atac care apoi a avut ca tinta si serverele DNS, dar cel de la Spamhaus spun ca au reusit sa reziste.

Atacurile au fost facute publice de compania de securitate informatica CloudFlare careia Spamhaus i-a cerut ajutorul si care a devenit si ea victima atacurilor. "Aceste lucruri sunt precum bombele atomice si e foarte usor ca ele sa creeze pagube uriase", spune Matthew Prince, sef al CloudFlare.""

Adevarul este ca nu stiu daca hackerii sau spamerii sunt principalul pericol pentru Internet. La cum arata acum lucrurile, hackerii sunt haiducii si spamerii sunt deja hotii la drumul mare.
O sa ajungem sa nu mai putem deschide calculatorul de cate mailuri primim. Sau vom cumpara softuri de protejare din ce in ce mai scumpe si mai complexe.
Nu stim exact cine ne ataca dar stim exact de unde avem de cumparat antidotul. Ciudat? Nu?

Milioane de TB de informatie circula deja aiurea pe Internet. Asta nu face decat sa incetineasca Internetul. Si daca cineva o mai si concentreaza atunci totul este pierdut. 
Cine si ce vrea de fapt?
Sa se reglementeze Internetul?
Sa fie inutilizabil?
Sau sa il controleze cineva?
Noul razboi mondial a inceput chiar sub ochii nostri.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu