Totalul afișărilor de pagină

vineri, 5 septembrie 2014

Ajutorul umanitar !

Romania, trebuie sa recunosc, are cea mai mare experienta in ajutorul umanitar. Hoarde de specialisti au invadat Europa inca din anii 1990 cu mana intinsa." Sil vu ple " poate fi deja un slogan de tara. Aveam nevoie de un astfel de comisar european care sa reprezinte cel mai bine specialitatea nationala.
Si modul de desemnare a viitorului comisar european, mie imi pare corect. Marinarul a vrut in continuare agricultura. Si a retrimis specialistul romano-francez (eu cred ca mai mult francez, dar...). Mandrul nostru VVP a zis ca el este mai smecher si in traditonalul stil romanesc a trimis un exponat reprezentativ al Romaniei. Nu a avut o optiune clara de domeniu, ci doar de persoana. Asa ca dl. Juncker s-a trezit cu Corinutza pe cap. Si cum nu avea un CV la indemana a intrebat si el in America la ce e buna fata. Si a aflat de la Colin Powell la ce e buna fata. Pai inca acel tip de meserie este totusi in afara legii in unele state. Asa ca a trebuit sa improvizeze. Sub titulatura de comisar european pentru ajutor umanitar se poate ascunde orice!
Ma si gandesc la consilierii care urmeaza a fi angajati, selectati dintre cei care au trait cate o inundatie, selectia facandu-se direct de la birtul satului. Ei stiu ce este cel mai bine de facut cand urgia vine peste tine. Te relaxezi si bei o cinzeaca. Si totul iti apare altfel. Mai vin si jandarmii si pun ei mana, apar si televiziunile si in  final si barcuta pneumatica. Sa nu uit de FADOINA!
Degeaba visam ca cineva sa ne ia in serios. Nu cred ca in plan politic o sa mai reusim sa obtinem ceva onorabilitate (credibilitate). Poate in plan geo-strategic sa mai contam. Si asta pentru ca suntem exact in pozitia pe unde de peste 2000 de ani au venit toate amenințările spre occident.
Sa repetam impreuna: Sil vu ple!!!
Corinitza cred ca bancul cu " cretzule mama ta este acasa? " este o dedicatie speciala!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu