Totalul afișărilor de pagină

vineri, 25 noiembrie 2011

Banii vorbesc!

"Unii te ridica, altii te lovesc"!!!
Asadar sa va traduc ce a vrut sa spuna dl. Presedinte:
" Bai nesimțiților acum ca ati dat de greu vrei sa ne lasati cu buza umflata???!!!"
Pai la inceput nu ati vrut sa ne primiti in UE daca nu privatizam sistemul bancar. BUN. L-am dat pe doi lei (euro) si la impartirea colivei Austria a fost cea mai in fata si a luat si colacii si lumanarea si platoul de coliva. Ceva mai in urma au fost grecii care s-au ales doar cu ceva stergare si olandezii care au luat doar pomelnicul. Adica sistemul bancar (sau ce a mai ramas din el dupa BANCOREX, BIR si banciile lui Vantu) a incaput pe maini pricepute (mai putin EXIMBANK de unde vegheaza ruda lui Geoana) si mai ales straine. Asa ca finantarea bugetului si a economiei a ajuns sa fie dictata doar de prin afara.
Si din 2001 pana in 2009 a curs miere si lapte. Cu buletinul sau fara. Si banii curgeau in afara si toata lumea era fericita.
A venit criza. OARE. In USA nu exista o Banca Nationala controlata de stat. Ci o strutzo camila denumita Federal Reserve System.
Conform Wikipedia:

"Este demn de remarcat că, spre deosebire de multe țări ale lumii în care băncile centrale sunt proprietatea exclusivă a statului respectiv, în Statele Unite ale Americii, Federal Reserve System este deținut de entități private."

dar mai ales:

"Băncile Sistemului federal de rezervă constituie simultan și băncile responsabile de emiterea și controlul monedei americane  într-o anumită zonă de jurisdicție a națiunii numită Federal Reserve District. Numărul de districte federale de rezervă monetară (în engleză, [The] Federal Reserve Districts) coincid cu numărul de bănci regionale, 12."

si bomboana de pe coliva:

"În ianuarie 2010, Federal Reserve (Fed), a anunțat un profit net record de 52,1 miliarde dolari pentru 2009, în creștere cu 13% față de cel înregistrat în 2008, potrivit datelor preliminare."

In toata lumea bancile au dat faliment si a fost dezastru doar FED a fost pe megaprofit !!!!!!

Pai nu are dreptate sa zica de voracitatea si lacomia bancherilor.

Si Romanica noastra de unde sa mai ia bani?

Pai prima varianta ar fi de la sotia domnului Mircea Sandu. Unde au mers 400.000 euro merg si cateva milioane! NU???
Sau de la PROVIDENT CU 86.23% DAE! Bani rapizi pentru buget. 

Se anunta vremuri grele si pentru bugetari si pentru romani in general.

Am fost uimit de declaratia dl. Dinu Patriciu:
" Criza ofera o multime de oportunitati. Doar PROSTII nu stiu ce sa faca!!!"
Recunosc ca si eu ma simt prost in clipa de fata. Si nu reusesc sa devin destept cand un om este pe moarte eu sa ma reped sa-i iau portofelul si ceasul. Astea da oportunitati.
Societatea in care am trait pana acum moare. Incet. Si cu mari convulsii.
S-a nascut in Revolutia Franceza care a ucis Regalitatea si a scos la periferia statului Biserica. A fost triumful "Tricotezelor".
A bajbait inca un secol prin marile descoreriri ale stiintei si tehnicii si indepartarea constanta de Divinitate si aproprierea maxima spre BANI.
S-a zguduit in WWI incercand sa impuna un stat in fruntea Europei.
A urmat maxima inselaciune a comunismului si a tranferarii legilor crestine in legaturi tovarasesti.
Nemultumita de evolutia datorata incheierii WWI printr-o inselaciune legata de despagubirile de razboi lumea s-a cutremurat din nou de data asta incercand sa acrediteze ideea ca pielea si ochii sunt cei care dau intaietate. Inca o data Divinitatea a fost impinsa spre derizoriu si in locul ei s-au catarat oameni putin bolnavi pozand in Mesia.
Lumea s-a rupt in doua. Una sclava banului si a societatii de consum. Alta prinsa in himera egalitarismului si a unei morale si credinte faurita in gulaguri si inchisori.
Societatea de consum a invins si banii sunt din nou liberi sa sminteasca spirtul uman.
Dar sa nu uitam vorbele lui Vespasian : PECUNIA NON OLET!
Altfel am fi sufocati de mireasma lor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu