Totalul afișărilor de pagină

marți, 22 noiembrie 2011

Suspendarea lui Basescu amanata pentru Idele lui Martie

Pe vremea lui Cezar nu exista termenul de suspendare. Atunci problema se transa mai usor. Fie erai trimis in exil cu toata averea confiscata, fie se gaseau niste cutite ascutite si erai eliberat imediat din functie. Subtilitatiile gen suspendare, revolutie sau lovitura de stat au aparut putin mai tarziu. La ordinea zilei era eliminarea ta. Fie te eliminau din spatiul politic fie te eliminau definitiv.
Si acum subiectul este lacrimogen. LEGEA nu este respectata. Mareata LEGE. Asa ca pastratorii onestitatii si legalitatii au ascutit din nou cutitele pentru Marea Debarasare. Dar acum lucrurile sunt infinit mai complicate.
Nu au majoritate. Situatia economica si politica este pe buza prapastiei. Al doilea om in stat este si el foarte aproape de o suprimare din viata politica.
Nimeni nu este fericit cu situatia economica actuala (mai putin vecinul meu chinez care tocmai ce si-a cumparat un Porsche Cayenne full). Dar de unde sa dai daca nu ai de unde. Asa ca in prag de an electoral de ce sa nu fluturi ideea ca sunt bani de mariri. Si daca Justitia stie cum sa faca rost de bani pentru buget si nu pentru propriile buzunare sa treaca ea in locul Guvernului, Parlamentul sa se ocupe de actul de justitie si Guvernul sa legifereze. Nu cred ca s-ar simtii o prea mare diferenta.
Sa fim realisti :
- Criza nu a trecut si este tot mai aproape de a deveni cronica. Nu avem cum sa ne jucam cu soarta tarii. Nu este timpul de concesii si jocuri periculoase.
- DA LEGEA trebuie respectata. A nu respecta o lege este un semnal periculos cu repercursiuni nefaste. Dar o lege facuta doar pentru a pune bete in roata actului de guvernare nu este totusi o lege adevarata.
- Sigur Basescu a scazut in popularitate, si poate nu ar mai fi ales daca ar mai putea candida. Dar de aici si pana la a incepe un nou circ cu suspendarea este cale lunga si chiar si iresponsabila. Romania nu are nevoie de asa ceva. Si ca sa vina interimar cine ?????? GEOANA?????
Sa ne pastram frustrarile si optiunile pana in 2012 si sa le exprimam la vot. Caci totusi votul ramane singura cale democratica de a ne manifesta. La Targoviste nu se mai pot organiza procese in unitatea militara.
Sincer vorbind cel mai mare dusman al PDL ramane chiar PDL prin vrednicii urmasi ai lui Adrian Nastase de prin primarii si CJ si alte posturi bugetare de prim rang. Cu asa oameni si cu asa dosare e greu de convins electoratul de onestitate si corectitudine. Ca doar DNA nu inventeaza cazuri ca pe vremea cand dl. Ponta era procuror! NU?
Coruptia este vesnica in Romania! Macar dimensiunea ei sa nu mai înspăimânte UE!
Educatia este gaunoasa si usor perversa in Romania! Macar doar o generatie sa fie contaminata!
Morala si credinta sunt vorbe doar din DEX. Realitatea ne confirma zi de zi contrariul.
Dar nu totul este pangarit.
Sa incercam sa aducem in lumina si ce este bun si pur in Romania. Caci exista!
Si oameni si institutii care au un usor Alzheimer cand este vorba de a oferi un model.
Orice apa are la suprafata gunoaie si mizerii. Dar un rau nu trebuie judecat dupa doar ceea ce se vede la suprafata. Exista si apa curata si necontaminata in mijlocul curentului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu