Totalul afișărilor de pagină

marți, 1 noiembrie 2011

Ma tem de greci chiar si cand primesc daruri!

100.000.000.000 EURO!
Atat au primit grecii cadou! Adica o sute de miliarde de euro! Si in loc sa zica merci, ce fac ei? Un referendum.
Ma rog banii nu i-au primit efectiv si restul datoriei nu se stie cand o vor plati! Vorbim doar de lucruri pe hartie. Acorduri parca se numesc ele. Pai daca am reusit sa negociem asta de ce sa nu incercam mai mult. Adica sa vedem ce vrea poporul. Sa facem Referendum. Nu este asta cel mai democratic mod de a intreba natiunea. Ca doar noi am nascut Demokratia! Si tepele la UE. Si fondurile absorbite nu se stie cum. Dupa ce au devenit studiu de caz pentru deturnari de fonduri UE si au dus arta masluirii statisticilor la extrem Grecia este mereu surprinzatoare.
Vizita din vara in Thassos nu mi-a aratat o tara in pragul colapsului si a falimentului. Viata se scurgea in ritmul ei balcanic. Si atata tot! Doar ca ei castigau mai bine ca romanii si erau si sub umbrela EURO!
DA Dl Sarkozi. A fost o greseala intrarea Greciei in zona Euro. Si acum ce sa mai faceti? Bagati mana in buzunare! Si mai rugati-o pe d-na Merkel sa mai bage mana in pusculita. Ca are de unde.
Moneda comuna cu reguli si metode nationale de lucru asta este o adevarata strutzo-camila. S-au sarit cateva etape in graba de a arata lumii maretia europeana. Dar nu toti aveau acelasi gand si aceleasi resurese. Si pe rand cate unul a inceput sa gafaie. Si unul chiar a ajuns la spital. Si in loc sa multumeasca la externare a  inceput sa maraie la ceilalti.
Da dna Merkel aveti dreptate. Un Razboi in Europa este posibil. In afara de cel economic.
Si atunci sa vedem cine mai are chef sa triseze si cine vrea sa joace corect.
Pentru ca mie asa imi miroase.
Grecii joaca la cacealma!
Dar in fond cine ii poate condamna. Ei au incercat!
De ce au reusit, asta este de fapt intrebarea?
Cand parea ca lucrurile se mai potolesc de fapt intra intr-o noua faza.
Asa ca ma tem de greci chiar si cand primesc daruri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu