Totalul afișărilor de pagină

vineri, 6 ianuarie 2012

Boboteaza

Botezul este prima taina si primul contact pe care copilul il are cu Divinitatea. Din pacate nu este constient de acest ritual si nu poate participa efectiv (oare?) la el. Sunt unii oameni care vor sa sminteasca lumea si vin cu ideea ca un botez care nu a fost realizat canonic nu are nici o valoare si atunci indiferent de varsta, omul ar trebui sa refaca Botezul. In sine ideea este cel putin nastrusnica si mai ales greu controlabila. Varsta la care un om devine interesat de viata lui spirituala si de calea crestina nu prea ii mai lasa prea multi martori de la propriul botez. Noroc ca acum mai toata botezurile sunt super filmate si pozate. Si se poate vedea acuratetea procesului. Daca ajungem sa punem la indoiala tot ce s-a intamplat cand eram mici s-ar putea sa reluam si scoala generala si eventual si gradinita! Ce nu fac unii ca sa se joace cu mintea omului si sa-i puna la incercare credinta si stabilitatea sufleteasca. Odata indoiala sadita in sufletul omului el poate fi mult mai usor manipulat.
Si ce poate fi mai frumos decat sa primesti duhul sfant in tine la o varsta frageda. Chiar si Iisus a fost botezat ""Și, ieșind Iisus din apa Iordanului, „cerurile s-au deschis și Duhul lui Dumnezeu s-a vărsat pogorându-se ca un porumbel și venind peste El. Și glas din ceruri zicand: Acesta este Fiul Meu cel iubit întru care am binevoit”
Intr-o lume care nu mai crede in miracole, mantuire si smerenie si pune totul la indoiala, Botezul ar trebui sa ne reaminteasca ca inca de mici am primit Duhul Sfant in noi si ca suntem crestini ortodoxi si avem aceea religie neschimbata cu stramosii nostri de aproape 2000 de ani. Un lucru de mandrie si de meditatie intr-o lume in care valorile nu dureaza mai mult de trei zile.
In goana dupa explicatii si concret, minunea apei sfintite este un semn care ar trebui sa ne faca sa vedem si latura nevazuta a existentei noastre atat de materiale. Cum se face ca apa sfintita pe care o am de peste 8 ani este inca buna de baut si nu si-a schimbat proprietatiile? Cati ioni de Ag sa aiba ca sa ramana vesnic buna?
Toti avem parte de un botez. In general facand parte din mostenirea noastra pe care nu o avem clar ca amintire.
Sa ne comportam zilnic ca niste oameni avand in noi Taina Botezului.

La Multi Ani tuturor cu numele de ION si variatiuni pe aceasta tema!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu