Totalul afișărilor de pagină

marți, 24 ianuarie 2012

Cine mai sfideaza criza : Azi cofetaria .....

Un celebru cantec al lui Chris Norman spunea ca traieste pe langa ea. In parodia cantecului lumea se intreba cine  este .......?
Asa ca ma intreb si eu cine este .....?
O cofetarie de pe langa sectia 8 de politie face unele din cele mai bune prajituri si torturi din Bucuresti. Mai face si coliva si produse de patiserie si multe alte bunatati.
Si cand e ziua copilului sa nu-i cumpere mamitza si tatutza un tortulet domnului Goe. Sa ramana copilul neserbat. Asa ca hai sa comandam un tort. Inca de anul trecut am fost socat sa vad ca in plina criza kg de tort s-a scumpit de la 38 lei/kg la 45 lei/kg. Ma asteptam ca anul acesta sa revina in simtiri si sa mai lase nasul putin pe jos. Dar as! cu cine credeam eu ca am de a face. Dupa ce stau ceva la coada sa fac comanda si sa platesc avansul constat ca kg de tort a ajuns la ....68 lei/kg. Eram cu copilul si deja isi alesese de pe touchscreen modelul cu poza si cu figurine. Ce sa fac, sa anulez comanda si sa ma trezesc cu reprosuri ca nici macar de ziua copilului nu pot sa nu ma zgarcesc. Asa ca platesc avansul si iau bonul. Copilul fericit. Misiune indeplinita.
Vine si ziua cea mare. Ma postez cuminte la coada sa ridic comanda. Toata lumea avea comenzi de 200-300 lei. Si erau ceva persoane inainte si dupa mine. In sfarsit ajung si eu la rand. Scot bonul si imi vine comanda. Avea pe ea 5 figurine marisoare pe care le platisem separat. Doar 50 de lei. Cand il pune pe cantar normal ca figurinele au ramas pe tort. Deci ia sa vedem : 50 lei figurine si 68 lei/kg. Asta da afacere. Sa nu spun ca si poza a fost extra. Mormai ceva in barba si dau sa iau pachetul. Doriti o punga se aude duios. Emotionat pana la lacrimi zic un da timid. Dupa ce platisem aproape 250 de lei aceeasi voce suava ma anunta ca punga este 20 de bani. Cu mainile ocupate incep sa caut cei 20 de banutzi. Si intreb daca la 250 de lei o punga nu putea veni din partea casei. Si brusc incepe un curs despre legislatie si despre nu stiu ce OG. Asa ca ma las pagubas.
Cu o ultima suflare mai vrea sa comand si niste prajiturele. Ah..... da.
In celalalt raion .
O alta coada si trebuia sa feresc si tortul.
Minunat.
Cu ochii pe geam sa nu imi ridice masina din marea de masini parcate aiurea pana aproape de linia de tramvai. Ca deh ... e criza.
Felicitari cofetariei. Tortul nu a fost asa de gustos.
Tot asa cu preturile ca nu e nimeni obligat sa ia de la voi. (doar daca vi cu plangaciosul dupa tine!).
La anul o sa comand si(n)gur tortul sigur in alta parte. Si banuiesc ca va ajunge 100 lei/kg!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu