Totalul afișărilor de pagină

marți, 10 ianuarie 2012

Quod licet Iovi non licet bovi!

Nuvela de inceput de an in doua parti. Sa identificam personajele : IOVI este stapanul absolut care pe vremea lui Ciorbea era ministrul transporturilor; BOVI nativ fenician actual subsecretar de stat.
Pe vremea lui Ciorbea cel mai mare comentator al politicii guvernamentale si cel mai mare opozant era chiar IOVI. Nimeni nu putea sa-i inchida gura. Si cat il mai ruga Mos Diaconescu sa nu mai torpileze CDR. Dar el nimic. Asa a acumulat capital politic si l-a emasculat pe saracul Petrica.
Zilele noastre. BOVI se apuca sa fluiere in biserica. Si din punctul meu de vedere intemeiat. Copilul lui drag rezultat din dragostea dintre medicina si statul roman nascut cu greutate si cu mari chinuri este la un pas de a fi cel putin dat spre adoptie sau spre eutanasiere. Copilul poarta un nume= SMURD. Ce parinte poate asista la asa ceva si sa nu protesteze. Dar aici nu este vorba de un atac politic. Este pur si simplu un gest disperat nascut din dragoste.
Daca Mos' Diaconescu (Emil Constantinescu) avea cohones intra si el in direct la TV si ii dadea o zmetie peste portavoce si il facea mincinos si ca problemele se discuta in cadrul ministerului si nu prin presa. DAR
Deci Quod licet Iovi non licet bovi!

Acum sunt ca in bancul cu rabinul. Si IOVI are dreptate si BOVI are dreptate. Parintele isi plange copilul si IOVI isi plange tara si sistemul falimentar medical.
Cine a vazut in Romania ca ceva gestionat de stat sa functioneze bine. Cine mai crede ca statul poate administra ceva cu succes. Sau ca nu se scurg bani aiurea in buzunarele in care trebuie.
Doar sistemul privat poate salva sanatatea din Romania. Si curatenie si eradicarea coruptiei doar asa se poate face. SMURD-ul va fi o victima colaterala. Si nu se pot rupe bucatele din sistem pentru a ramane o dubla administrare. O struztocamila stat-privat. NU NU NU!
Singura solutie ar fi sa faca BOVI ca IOVI. Sa-si dea demisia si sa lupte pana la capat in ceea ce crede si sa intre si in politica.
Sa nu uitam ca la emisiunea despre mari romani RAED ARAFAT era in top. Numele lui nu e legat de vreo smecherie ci doar de performanta SMURD-ului. Si are notorietate.
Oare dupa un model de conducator neamt mergem spre un arab????

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu