Totalul afișărilor de pagină

joi, 19 ianuarie 2012

Ganditorul de la Ceamurlia

Cunoscut mai curand ca cel de la Hamangia de fapt a fost descoperit pe arealul comunei Ceamurlia de Sus. Si are un stramos nascut putin mai la sud-vest. Intre podgorii. Mare ganditor si bun negociator. A descoperit baile de multime si s-a refugiat in mijlocul poporului (cand ii convenea) de cate ori a avut nevoie sa apara pe sticla ca un luptator anti-sistem. A avut contact nemijlocit cu bucurestentii si le-a promis o intrevedere lunara la km 0. Al democratiei :) ? Dar astea sunt vremuri de mult apuse. Pe atunci ii iubea pe bucuresteni si le cauta sprijinul. Acum de o saptamana nici usturoi nu a mancat, nici gura nu i-a mirosit. Tace chitic. Parca nici nu exista. Cred ca sta aidoma Ganditorului prin Palat si cauta o cale de iesire. Sau una de intrare? Ce sa faca cu micutul servitor devotat. Sa-l dea pe mana opozitiei? Sa-l mai pastreze si sa-l puna de vanzare ca Martisor? Sa schimbe pe ici pe colo guvernul? Sa nu dea nici un pas inapoi? Cel mai bine este sa-i ignore. Si cata dreptate avea Nea Nelu. Si cat de putin mineri au mai ramas nedisponibilizati!
Au trecut sapte Revelioane de cand s-a mutat in Deal. Si la inceput mai mergea si el cu Loganul sau cu Dusterul. Acum e ca pe vremuri. Coloana cu motociclisti, cu Spp-isti, cu ambulanta si cu agenti pe traseu disperati, cu fluierul in gura si mainile agitate. Chiar nu isi mai aduce aminte de lucrurile pe care le condamna? Si de ardeiul iute pe care il agita. Si de tepele din Piata Victoriei.
Acum a constatat ca romanii sunt hoti, puturosi, lenesi si nu chiar asa calificati cum le place lor sa creada. Ca iubesc ajutorul social si nu platesc taxe si impozite. Ca galeriile de fotbal nu arunca cu flori si nici cu fulare. Ca nu prea suntem poporul pe care si-l doreste sa-l conduca. Si pe care nu il meritam ca Presedinte.
Cum este oare posibil sa se schimbe asa de mult cineva care ne promitea sa Traim Bine? Si sa stie ca traim rau si sa nu-i pese. Sa nu iesim din ordinea macroeconomica.
Daca ar fi fost comandantul navei Costa Concordia si ar fi tras mai aproape de tarm sa-si salute un prieten si apoi ar fi fugit cu prima barca de salvare spuneam si eu ca asa e firea italianului. Laudaros, neatent si las. Dar parca tara noastra nu este Costa Concordia (aia este (era) o nava de lux) si nici nu se simte ca am naufragiat de doi ani.
Ce aveti de gand sa faceti cu Romania domnule Presedinte?
Sau va place sa va jucati de-a Ganditorul de la Ceamurlia?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu