Totalul afișărilor de pagină

joi, 26 ianuarie 2012

President's Speech

Am asteptat cu oarece emotie contactul Presedintelui cu propriul popor. Ma asteptam la un oarece contact fizic, macar emotional sau hai sa zicem macar unul pentru recladirea sperantei. A fost un discurs in fata unei adunari de oameni de zapada. Toti cu un morcov in loc de nas (poate si in alte parti) cu priviri ca de carbune si cu o atitudine glaciala. Presedintele a reusit sa arunce cateva aschii de lemn spre oamenii de zapada. Poate erau din bradul de Craciun sau poate de la limbajul de lemn. Am inteles doar ca el stie ce are de facut. Si ca niciodata un comandant de nava nu fuge cu barca de salvare (poate doar daca este italian) cand marea este agitata si corabia se scufunda. Ce este mai trist este ca nu vrea sa renunte si la alti membri ai echipajului. Cel aruncat peste bord recent nu a reusit sa ii inmoaie pe oamenii de zapada. Stau in continuare in Piata lor si spera sa schimba asa vremurile. Este o inclestare intre doua viziuni mitice asupra vietii.
Viziunea prezidentiala este asemena voinicului din poveste. A aruncat gresia si muntele nu l-a oprit pe zmeu. Se pregateste sa arunce si peria dar padurea nu va fi prea deasa pentru zmeu (poate daca nu taia atat Chereshtoy!!!) si cred ca va apela si la oglinda transformata in lac. Singura solutie va fi de fapt sa se ia la tranta cu zmeul!!!!
Viziunea oamenilor de zapada este una religioasa. Se aduna in sanctuarul lor mitic si acolo canta sau striga lozinci. Asemenea paparudelor pentru a chema ploaia, oamenii de zapada cheama libertatea si democratia (care oare???!!!) pentru a rapune tiranul.
Sincer sunt dezamagit de discursul Presedintelui. La fel de dezamagit am fost si de mandatul lui Emil Constantinescu. Dar eu sunt un idealist. Si cred sincer in oameni corecti si in bunatate si in dorinta de a face bine. In politica toate se complica. Si bunele intentii pot pava drumul spre iad. Romania este in clipa de fata un   zmeu trezit la viata care vrea sange. Si nu sange de ministru. Un fel de capul lui Motoc il vrem. Multi inca il admira si il iubesc pe Traian Basescu. Altii il urăsc la fel de sincer. Cred ca totusi majoritatea nu inclina spre iubire. Si si-au pierdut si rabdarea si speranta.
Dar cu asemena discursuri si cu asemenea masuri va constata inca o data ca IARNA NU-I CA VARA!!!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu