Totalul afișărilor de pagină

joi, 5 ianuarie 2012

Cele trei Aline care mi-au marcat viata

As putea spune ca in diverse momente in viata mea o "doamna" cu numele de Alina mi-a marcat existenta.
     Prima ar fi domnisoara Alina Raducanoiu. Care intr-un exces de putere mostenita de la tatal domniei sale dadea UE la tot cartierul. Mult timp am incercat sa inteleg cum ar fi posibil ca o domnisoara sa realizeze practic asa o minunatie. Si care cartier? Si in ce interval orar. Cu timpul am inteles ca nu conta cartierul si nici intervalul orar. Cartierul era Romania si durata corespundea exact cu un mandat de politician PSD. Saraca fata facea cum vazuse la taticul la serviciu. Acolo o groaza de oameni luau deja in avanpremiera UE de la dom' Raducanoiu. Si asta de fapt era atitudinea generala fata de Romania pentru puterea PSD-ista. Si nu prea conta nimic. Mai ales pe vremea lui 4Houses. Oameni erau mutati cu serviciul in alt judet pentru ca erau un potential pericol pentru mafia locala. Si faceau naveta doar pentru ca abuzuri se puteau face si nu exista dreptate. Multa lume a trait experienta integrarii europene avant la lettre. Prima beizadea= ALINA. Prima confirmare ca Mos Craciun s-ar putea sa nu existe.
     A doua ar fi domnisoara Alina Plugaru. Care mi-a aratat ce dorea UE de la noi de fapt si cum apaream in ochii oficialilor europeni. Inzestrata ca mama natura ea era reteta de succes in economia privata romana. Cine nu a avut fantasme cu ALINA? Cine nu a crezut ca integrarea in UE acum aproape cinci ani (si niste zile) nu va aduce in casa fiecarui roman un LCD de 32 de inch  care va difuza filme non-stop cu Alina si cu boom-ul imobiliar si cu salarii marite si cu nivelul de trai ridicat de acceasi Alina. S-a ofilit si Alina, boom-ul s-a fasait ca dupa o mancare de fasole si nivelul de trai a crescut exact ca la finalul filmelor cu Alina. Acum ne privim in tristetea noastra si asteptam ajutoarele sociale sau pensiile sau alte alea, suntem cu ochii pe cursul valutar si asteptam cu sufletul cat un purice ziua de plata a ratei la banca. Pe asa o depresie nici macar ce se intampla pe la Jean Monet nu ne mai mira. Aceasta a fost cea de-a doua lepadare de Mos Craciun. Si inca nu a cantat cocosul!
     Aseara am urmarit cu atentie pe cea de-a treia Alina. Doamna Alina Mungiu Pippidi. Care aproape ca  l-a omorat pe Mos Craciun. Cateva declaratii au fost prea puternice pentru cineva care nu incearca sa striveasca corola de minuni a lumii. Sa vedem:
1. PSD este la fel de onorabil ca si PDL si PNL. Asta sa fie oare maxima realizare a mandatelor prezidentiale portocalii. Mantuirea PSD si egalarea in coruptie cu partidele de dreapta. Chiar nu a mai ramas nici o diferenta? Toti fura la fel? Toti procedeaza la fel? SE PARE CA DA!!!!!
2. Domnul Iliescu a ajuns un model de om politic important. A reusit sa separe viata privata de cea de om politic si nu a fost implicat in nici un scandal de coruptie. Din partea unui asa specialist ce poate comenta profanul din mine. Parca am mai comentat de viata privata si perfecta a lui Joseph Goebbels.
3. A avut nevoie de aproape 7 ani ca sa vada pe cine a sustinut la alegerile prezidentiale si sa simta pericolul in care se afla debila democratie romana.
In concluzie da note pentru normalitate si pentru functionarea corecta a statului roman.
Ce usor se spala unii pe maini!
Unde au pupat merge si un scuipat!
Trei doamne cu numele de Alina. Care aproape ca au dezvelit inocenta din Romania si au lasat crunta realitate la vedere.
La doua dintre ele nu poate fi vorba de ratiune.
La cea de-a treia este chiar ratiune cu premeditare, sau pervertirea ratiunii si uciderea sperantei.
Sa diseci mortul si sa nu descoperi de ce a murit si cine sunt vinovatii  parca nu are nici un sens. Mai bine il lasi sa fie ingropat in pace!
Romania trezeste-te!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu