Totalul afișărilor de pagină

joi, 26 ianuarie 2012

Obiceiuri de iarna

De dupa Lovilutie doua entitati conduc in sondajele de opinie despre cele mai credibile institutii din Romania. Armata si Biserica. Ar mai fi trebuit adaugat si parjolitul holdelor si otravirea fântânilor dar ii speriam prea rau pe occidentali. Asa ca nu prea mai exista altceva decat Armata si Biserica. Si cand te loveste viscolul la cine sa apeleze saracutza tarisoara daca nu la unul din stalpii ei. Cum ar veni Joachim si Boaz.
Armata e cu noi. Tancuri de 50 de tone pe sosele care cu greu suporta tiruri de 20 de tone pe roti de cauciuc, zeci de pufani cu lopata luptand cu nameti de peste 2 m. Si toate astea in fata camerelor de luat vederi.
Romania teoretic are o clima temperat continentala, implicit patru anotimpuri si nu doua cum se instalase convingerea. Iarna nu inseamna zile cu temperaturi diurne in jur de 10 grade celsius si cateva cu minus noaptea. Nu este normal ca eu in gradina sa mai am inca trandafiri infloriti in luna ianuarie (ma rog aveam pana acum 48 de ore). Asa ca lumea a crezut ca un cod portocaliu de ninsoare inseamna ca PDL va organiza un contramitting de sustinere. Si asta contra oamenilor de zapada. Si parca nimeni nu a inteles ca iarna chiar exista si ca (parafrazand un celebru ganditor de la Ceamurlia) nu este ca vara.
Asa ca am vazut pitici imbracati in negru cu o lopata gen "inima lui Stalin" deblocand traficul pe A1. Noroc ca era imbracat in negru ca altfel disparea in peisaj.
O noua culme a populismului. Un trio de forta al guvernarii a atacat viscolul. BOC-BOAGIU-OPREA. Si asa cred ca a inteles Presedintele sa arate ca stie ce trebuie facut.
CIRC!
Intr-o lume supertehnologizata, cu utilaje capabile sa pulverizeze nametzi de trei metri inaltime intr-o secunda, noi apelam la OASTEA TARII si la lopatari de ocazie pentru a trata un lucru care tine pur si simplu de gestionarea unei situatii de criza, in fond naturala si normala.
Cateva constatari:
Cand este cod portocaliu lumea ar trebui sa mai lase plimbatul cu masina, cu catel purcel si copil in valiza;
Politia ar trebui sa blocheze portiunile de drum cu risc ridicat de inzapezire;
Parapetii parazapada sunt eficienti si nu trebuie sa lipseasca in zonele cu deschideri mari si cu culoare eoliene;
Plantarea copacilor pe marginea drumului nu se facea de dragul peisajului si avea rostul ei iarna;
Tot circul cu cauciucuri de iarna a fost in zadar si pretul platit de cetatean a fost mult prea mare tinand cont de efectele pe viscol;

Cateva sfaturi:
Daca Armata si Premierul nu pot lopata intreaga tara sa se incerce si Biserica cu o molifta sau o binecuvantare. Sau in acelasi trend o consultare la vrajitoare pentru dezlegare la viscol.

Daca asta a fost exemplul prezidential de a stii ce trebuie facut chiar suntem pierduti!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu