Totalul afișărilor de pagină

marți, 17 ianuarie 2012

O Pacienta nevrotica

Copil rezultat din urma unui viol. El un tanar potent, usor masliniu, ea o tanara blonda, cu ochi albastri. Si din dragostea lor siluita (tanarul ii ocupase casa, ii furase zestrea si ii omorase familia) s-a nascut o fata. Pentru ca mania mamei in urma violului a ramas vesnica a vrut ca fetita sa poarte in  nume MANIA mamei. Pe mama o chema RO. Asa s-a nascut ManiaRo. Sau cum o alintau vecinii Romania. A crescut vreo 1000 de ani prin padure de teama migratorilor. Nici nu stie cand a fost botezata si nici cine au fost nasii. Ii banuieste doar. A vazut zeci de tineri furiosi trecand prin curtea ei cu numele de GoHunGeSlaBulUngPeCuTa. Si toti au incercat sa o tranteasca la pamant. Si sa o posede putin. Dar ea fugea (inainte sau dupa) in adancul padurii. Apoi cand pareau ca lucrurile s-au linistit au venit de la Soare Apune niste calareti cu ceva acte de proprietate masluite. Au gasit un notar (sa zicem Anonymus al regelui Bela) care le-a facut cadastru si intabulare pe o zona plina de aur, sare si podisuri bogate, scaldate de rauri frumoase si pline de paduri. Actele alea au fost valabile inca 1000 de ani. Si de la Miazazi a venit un caravanseray cu pretentii orientale. Asa ca au aparut Capitulatiile  si faimosul haraci. Dar bine ca putea iesi si ea din padure cu sotul ei pamantean. Care se schimba dupa cum batea vantul sau cum dorea sultanul. Frate la frate infigea pumnalul in inima. Bine ca macar nu a reusit sa faca alt botez dupa cum vroiau nasii cei noi. Fara cristelnita. Si asa a mai tinut-o inca 300 de ani. Pana ce pe malurile Bosforului o secure a retezat capul unui mare roman si mare ortodox impreuna cu familia. Si iata ca un sot nou a aparut. Care vorbea usor cu tz si venea din Fanar. Si a tolanit-o si el aproape 100 de ani. Pana ce au aparut fratii pravoslavnici din Rasarit. Care vroiau sa ne salveze de noi insine sub forma unui divort amiabil cu turcii si luarea in concubinaj a Romaniei. A mai incercat cu un tanar ofiteras localnic. Dar si acesta a incercat sa o incuie in casa si sa o oblige sa faca doar ce vroia el. Noroc ca au sarit cativa vecini si l-au trimis la Heildelberg . Dar fata s-a saturat de vecini si a mers in petit chiar la izvorul Dunarii. Acolo un tanar ofiter de cavalerie a fost de acord sa o incalece , sa descalece si sa ii faca educatie. Asa a auzit de apa calda, de cai ferate si de primele scandaluri de coruptie. Dar si de presa tabloida si de mari investitori si industriasi. Dar si sangele teuton s-a diluat si a fost acaparat in totalitate de spiritul pamantului. Pana ce au revenit iarasi vecinii de la Rasarit. De data asta aveau de gand sa stea vesnic. Ca sa nu mai existe probleme i-au gasit un cizmar sa o bata zilnic si sa o puna la treaba. La inceput i-a placut ca a omorat si toate caprele vecinilor. Dar in timp a inceput sa aiba pretentii si ea de la viata. Si intr-o seara de Undrea, l-a asteptat in batatura si a vrut sa-i ia gatul. Noroc cu elicopterul si cu gloantele de la Targoviste.
Si din acel moment fata mea ce a zis. GATA. Voi fi fericita. Am  scapat de toate relele si pot fi eu insami. Si sa ma fac frumoasa si sa fac ce vreau.
Dar nu era chiar asa. Acum a nimerit pe mana  unui marinar care de doi ani o tot pune sa frece podeaua aproape pe gratis. Ca e criza deh! Si in Gerar iar s-a saturat de privirea focusata a iubitului si de crizele lui de autoritate. Vrea sa fie libera din nou.
Va reusi ea oare  ?
Ce se stie despre fata este ca va incepe sedintele de psihoterapie in grup (european).
Cert este o pacienta nevrotica!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu