Totalul afișărilor de pagină

joi, 23 mai 2013

O poveste despre dependenta si amagire!

Vizitand Dubaiul si vazand opulenta mi-am adus aminte de o poveste despre dependenta si amagire! Sau mai pe scurt etimologia cuvantului asasin!
Acum aproape 1000 de ani lumea mergea inainte. Si nu erau cu mult diferiti fata de noi. Acelasi mod de a te bucura si de a te instrista. Si pe atunci existau dependente si droguri. Si tineri doritori de senzatii tari. Si oameni dispusi sa subjuge si sa tina in sclavie alti oameni. Povestea mea se petrece in Iran (Persia) si are ca figura centrala pe Hassan ibn-al Sabbah. Un personaj carismatic care cunostea puterea drogurilor. Ma refer aici la hasis. Care era cultivat din abundenta din Iran pana in Afganistan. Avea legaturi cu tineri de vita nobila dornici de experiente si trairi extraordinare. El le promitea o modalitate de a ajunge in Rai. Si pentru asta le prepara un ceai cu o doza masiva de hasis. Si dupa ce consumau bautura magica cadeau intr-un somn letargic, in care imaginatia lor o lua razna si chiar aveau impresia ca ajungeau in Rai. De fapt zaceau intr-o curte,  inghesuiti, nespalati si cu nevoile scurse pe haine. Intr-o atmosfera pestilentiala iti traiau visul daruit de hasis. Dupa o saptamana - doua hasisul nu le mai era administrat. Asa ca incet, incet se trezeau la cruda realitate. Niste epave umane urat mirositoare. Si atunci aparea salvatorul lor. Hassan ibn-al Sabbah. Care le promitea intoarcerea in Rai in urma unor gesturi de devotament. Si proba de atasament era uciderea cuiva. De obicei un opozant sau chiar cineva pe capul caruia se pusese un pret. Asa ca tinerii era hotarati sa se intoarca in hipnoticul Rai. Si omorau fara nici un regret. Doar scopul lor era nobil si merita orice sacrificiu. Intorsi in curtea lor mizera, Raiul le aparea indata cu doza de hasis. Cu toate ca nimic nu se schimba in conditia lor mizera. Doar hasisul facea diferenta. Asa reusise Hassan ibn-al Sabbahsa aiba cea mai de temut echipa de asasini=hasasini, consumatori de hasis.
O asemenea poveste cu splendori inimaginabile cladite in nisip istoria a mai vazut! Si oameni care cred ca Raiul pe Pamant este la indemana oricui.
Noul hasis este banul. Si tot ceea ce face el. Sau se poate face cu el. Asasinii suntem noi. Si cei asasinati suntem tot noi. Ne asasinam sufletul si o viata normala.
Uneori tot ceea ce este cladit pe nisip se transforma tot in nisip. Doar timpul poate sa macine totul. Si sa readuca nisipul la starea de nisip.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu