Totalul afișărilor de pagină

joi, 30 mai 2013

Republica Populara Capitalista Shenzhen

A fost odata un satuc de pescari. Culmea ca si Dubai a fost tot un satuc de pescari. Pe drumul ce duce spre vechea capitala Nan-Jing, Shenzhen nu promitea nimic. Nu avea nici un fel de insemnatate. Toate pana ce englezii s-au efortat sa cucereasca si sa pastreze Hong Kong -ul. A fost o mare rusine in istoria Chinei pierderea Honk Kong-ului. Care a fost pana la urma recastigat. Cum a mai trecut timpul. Cu capitalismul la poarta si cu comunismul in interior, batranul Deng s-a gandit ca putin dezghet economic nu ar strica. Asa ca in coasta Hong kong-ului a infiintat o zona economica speciala. Ca daca tot produceau de toate in Hong Kong de ce sa nu se produca si in Shenzhen. Asa satucul cu cateva mii de suflete a ajuns sa numere astazi aproape 13.000.000 de oameni. Cu un salariu minim net de 250 de euro. Si cu conditii occidentale de viata. Mall-urile din Shenzhen rivalizeaza cu oricare altele si la pret si la marfa.
Asa s-a creat prima Republica Populara Capitalista Chineza. Zona Economica Speciala Shenzhen unde iti trebuia pasaport sa poti intra.
Astazi aici sunt mii de fabrici. De cea mai inalta tehnologie. Tot de aici sufla un vant rece catre Apple. Acel vant se numeste Coolpad. Si daca va uitati pe net vedeti ca in China este ultra-iubit. Si chiar este un concurent serios. 
Toti traim cu impresia ca in China se fabrica doar porcarii ieftine si proaste. Gresit! GRESIT!!!
In Romania se aduce marfa ieftina si proasta vanduta scump si fara a datora statului roman nimic. Asa ca impresia este total gresita.
Pozele nu imi apartin. Sunt ale jumatatii mele corporatiste. SUNT POZELE RALUCAI! DA DA DA!!!!



















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu