Totalul afișărilor de pagină

vineri, 24 mai 2013

Urmasii faraonilor!

Am fost intr-o seara la un Mall in apropiere de Creek. Sa vad un spectacol de lumina. O atmosfera electrizanta. Un public curios. Un sectacol de lumina si muzica admirabil.
Toata povestea era centrata pe Egiptul Antic. Si Mall-ul era construit cu multe elemente egiptene. Obeliscuri, piramide, statui egiptene, zei egipteni.
Ce am inteles eu din toata povestea asta. Ca cei din Emirate (mai ales Dubai) sunt urmasii faraonilor. Si nu neaparat pe linie sanguina. Ci pe linie creatoare si inovatoare.
Se chinuie din rasputeri sa creeze totul la maxim. Totul sa fie " Over the Top" .
Isi doresc sa uimeasca si sa lase fara suflare toti vizitatorii.
Vor sa recreeze senzatia pe care o simteau vechii greci, nubieni, asisierni.....care o aveau cand vizitau Egiptul.
Noi il stim acum doar din niste ramasite. Egiptul antic mai insemna culoare. Toate templele si statuile erau intens colorate. Egiptul antic mai insemna lumina. Piramida vine de la grecul pyros. A arde. Si si-a luat numele de la varful de piramida care era aurit si in lumina Soarelui parea ca arde. Toate templele era luminate feeric de făclii creand noapte a atmosfera deosebita. Egiptul antic mai insemna parfumuri si miresme alese. La fiecare templu ardeau diverse substante care generau mirosuri placute si chiar tulburatoare.
Totul era un spectacol de lumina, culoare, miros si chiar muzica. Pentru ca si muzica egipteana rasuna prin temple, palate si chiar si pe strazile oraselor.
Mesajul mi-a fost clar. Voi ce veniti in Emirate minunati-va de puterea si bogatia noastra. Aici totul este sigur, suntem prezentul si viitorul.
Veniti sa va cheltuiti banii la noi!
Investiti in Emirate!
Si se pare ca si reusesc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu