Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 19 iunie 2013

Ce faci dupa ce ai finalizat o lucrare cu fonduri europene?

Ce urmeaza ar fi un epilog la o postare anterioara tot in domeniul fondurilor europene.
O minunata investitie cu chiller, centrale de tratare a aerului, ventilo-convectoare, centrala termica, automatizari, control acces, retea de voce-date si tot ce trebuie.
Dar ce se ascunde in spatele unei investitii de genul asta?
Multi bani pentru exploatare si pentru intretinere. Si eventual si oameni specializati in asa ceva.
In primul rand toata armata de sali de sport, de cladiri moderne pentru diverse institutii au mari cheltuieli de intretinere.
Consmul electric lunar ajunge la valori de sute spre mii de kilowati. De la chiller undeva pe la o suta. Pe la centralele de tratare a aerului inca cateva zeci. Consumuri mari de gaze naturale.
Ce facturi avem ; o factura foarte mare la energie electrica. Facturi mari iarna la gaze naturale. Facturi la restul de utilitati mai mari ca inainte de finalizarea investitiei. Apa, internet, telefon, gunoi, canalizare.
Firme de service pentru =aer conditionat, centrala termica, retea de calculatoare, lifturi, control acces..... cu care trebuie sa inchei contracte anuale de service.
Mai trebuie sa ai si tu doi-trei Doreli care sa schimbe si ei un bec, sa curete un filtru sa regleze-deregleze un aparat de aer conditionat si sa zapaceasca alarma.
Pe criza asta, dupa ce ca de abia te carpesti cu banii de salarii te trezesti ca gestionezi si un monstru care consuma mii de RON/luna cu functionarea.
Asa ca majoritatea stau cu echipamente functionand pe avarie sau cu ele in conservare.
Asa sa fie oare?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu